Zimní olympijské hry v Pekingu a jiné hrátky

Ani nevím, kdy začaly, ale upřímně řečeno mi to nijak nevadí. Stejně nemám čas ani chuť to sledovat.  Nicméně mi trochu vadí ten mediální bojkot OH v Číně. Možná je to moje chyba, ale nikde jsem nezaznamenal kdy, kde a jak proběhlo

slavnostní zahájení.

Ale jak říkám nevylučuji, že chyba je na mé straně. Každý máme své priority a sledujeme především to, co nás zajímá potažmo co nás baví.

Olympijské soutěže běží na ČT Sport, na Eurosportu a já nevím kde ještě, ale já momentálně koukám na Golf Channel konkrétně na Saudi International.

Tam teď (a nebylo tomu jinak ani v minulých letech) nikdo neřeší covid. Samotný turnaj je dotován pěti miliony dolary a vítěz dostane milion. Já bych už taky rád vyrazil, ale v Evropě si ještě chvíli počkáme i když předpověď počasí na příští týden tady v Česku tipuje až 12 stupňů Celsia. A to je teplota ve které se hrát dá. Nicméně bych v této roční době místo golfových holí vzal do ruky jiné hole. Třeba ty na běžky nebo sjezdové.

A při sledování toho, co předvádí politici v PS bych nejraději vzal do ruky nějakou jinou hůl. Ale abych nebyl jenom negativní, musím pochválit pana prezidenta Zemana, který zaslal dopis izraelskému prezidentovi:

Vážený pane prezidente,
dostal se ke mně znepokojivý dokument mezinárodní organizace Amnesty International s názvem „Izraelský apartheid proti Palestincům: Krutý systém nadvlády a zločinu proti lidskosti.“
Jsem zcela zděšen tak výrazným antisemitským postojem a zcela odsuzuji takové jednostranné výroky.
Vyjadřuji Vám, pane prezidente, v této věci svou plnou podporu.
S úctou
Miloš Zeman
prezident České republiky

Autor: Jiří Beránek | pátek 4.2.2022 10:51 | karma článku: 14,80 | přečteno: 354x