Zhoubný multikulturalismus nejenom podle bývalého prezidenta Václava Klause

Jeho zápisky z plavby kolem britských ostrovů vzbudily velkou mediální bouři zejména proto, že každý si je vykládá po svém. Pravdou ale je, že Klaus je jeden z mála politiků, kteří bojují za uchování národní identity.

Klaus , když kritizuje masovou migraci, tak kritizuje především Merkelovou a Junckera za to, co dělají. Osobně jsem na straně těch, kteří tvrdí, že ideologie multikulturalismu je zhoubná. 

Tady v Česku jsme "díky železné oponě" zatím v klidu, ale otázkou je na jak dlouho...

Vůbec se nedivím, že idea multikulturalismu je prosazována právě ze sídla Evropy...Vezměme si například takovou Belgii. Měl jsem příležitost ji dvakrát navštívit a procestoval křížem krážem. To znamená, že jsem nebyl jenom v Bruselu, který mimochodem považuji za neatraktivní a ošklivé město, na rozdíl od malebných vlámských měst od  Brugg až po Gent.

V souvislosti s Belgií se mi honí hlavou co by bylo kdyby... Kdyby Belgie zmizela, mnozí Belgičané by si toho snad ani nevšimli. Ostatně přemýšlím, jak bych charakterizoval typického Belgičana. Nemohu si pomoci, ale vybavuje se mi pouze Hercule Poirot a to je fiktivní postava z detektivek Agathy Christie.

Noví Belgičané jsou děti imigrantů z Itálie, Jugoslávie, Albánie, Turecka, Maroka nebo Alžírska. A určitě jsem na mnohé zapomněl. Jo zapomněl jsem mimochodem na všechny ty skvěle placené úředníky z celé EU, kteří sídlí v nevzhledném ghetu ze skla a betonu odděleném od zbytku světa...

Autor: Jiří Beránek | čtvrtek 27.6.2019 10:01 | karma článku: 34,40 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Jiří Beránek

Samochvála smrdí

27.4.2024 v 7:36 | Karma: 20,92

Jiří Beránek

Proboha, už dost! Stačilo

1.4.2024 v 11:02 | Karma: 21,31