Zavedení krajů je jeden z největších zločinů

Za pár týdnů půjdou někteří z nás volit a předvolební kampaně jsou již v plném proudu. Nejenom já si myslím, že kraje jsou zlo a to hodně drahé. Konec konců říkal to svého času i Klaus se Zemanem a dokonce i Petr Pithart, který

zpočátku vznik krajů podporoval, ale svůj názor změnil a dnes říká: "Prostě jsme to zvorali. Zavedení krajů je jedním z největších zločinů." Jak se říká jen blbec nemění své názory. Takže si vážím jeho sebekritiky. Velkým nepřítelem krajů byl i Jaroslav Kubera, který říkával: "Kraje jsou tatínové kmotrů a dotace jsou maminky kmotrů"

Včera jsem poprvé viděl film Gangster Ka natočený v roce 2015 režisérem Janem Pachlem podle kniky Jaroslava Kmenty. Ano,  je to film o Krejčířovi, kterého skvěle ztvárnil Hynek Čermák. Jenom nevím, jestli ten premiér, který tenkrát s jeho pomocí vyhrál volby byl Standa Gross nebo Jirka Paroubek, ale to je víceméně jedno.

Poslední dobou na mne na sociálních sítích vyskakují sponzorované reklamy různých politických stran, které mi slibují, že chtějí v rámci středočeského kraje velkou změnu. Babiš svého času milostivě dovolil aby hejtmankou byla paní Jermanová a ta teď středočeské ANO úspěšně potápí. Ale ruku na srdce. Nemyslím si, že když by ji po volbách vystřídal nějaký starosta za ODS nebo za STAN, že se něco k lepšímu změní. Ne nezmění. Když si přečtete jejich volební programy tak se prakticky moc neliší. Po volbách se vytvoří nějaká koalice, která ale bude jenom pokračovat v kočírování peněz, které tečou z centra do obcí. Nicméně chápu, proč se tam mnozí snaží dostat.  Je totiž dobré bydlo býti bidelníkem neníliž pravda.

Co se týče mne, tak v tuto chvíli ještě nevím, jestli se budu obtěžovat k těmto krajským volbám vůbec jít, když tvrdím, že nejlepším řešením by bylo kraje zrušit. Ale to se hned tak nestane jestli vůbec. K tomu asi politická vůle nebude. Kapři si přece rybník sami nevypustí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | pátek 11.9.2020 14:51 | karma článku: 25,65 | přečteno: 646x