Ukrajinci dnes musí prohrát a pokud ne, bylo by to zklamání a velká ostuda

Nicméně jedna vyhraná bitva ještně neznamená vyhranou válku a bude třeba zabojovat i na dálném východě. Konkrétně přesně za týden v Košicích. Budu u toho osobně a podám zprávu, jak boje probíhaly. Nedovedu si však představit, že 

by to sešívaní nezvládli.

Do Evropské ligy totiž vede ukrajinská cesta. Dnes večer nastoupí v Edenu v úvodním duelu 3. předkola EL Slavia proti týmu DNIPRO-1.

Pro Slavii je Evropská liga letos nejvyšší metou a snem pro letošní sezónu. Já osobně se na večerní zápas moc těším. Těším se na skvělou atmosféru, protože bude opět vyprodáno, a doufám, že o postupu se rozhodne už dnes i když je to fotbal a míč je kulatý.

Výhoda domácího prostředí je pro červenobílé vždy esem v rukávu, ale dnes bude domácí prostředí hodně ovlivněno stavem hrací plochy, která je v současné době nejhorší v celé republice a bude spíš vyhovovat soupeři. Ať tak či onak bude to velký zápas, který se prostě zvládnout musí. Nic jiného než prohra ukrajinského týmu nepřipadá v úvahu. A doufám, že minimálně dvougólovým rozdílem. 

Odveta se hraje za týden v Košicích, protože na Donbase probíhají jiné boje. Dnipro své ligové zápasy hraje v Užgorodu, ale evropské zápasy v Košicích. Tam jsem nikdy nebyl a tak jsem se rozhodl, že spojím návštěvu odvetného zápasu s prohlídkou města. Hodlám tam vyrazit Pendolinem. Včera jsem si koupil jízdenku za pouhých 694,- Kč s tím, že vstupenka na zápas mne přišla na 15 eur. Dnes do Vršovic pojedu taky vlakem. Za 66,- Kč s tím, že my permanentkáři máme dnes vstup zdarma. 

V případě postupu narazí Slavia na Zorju Luhansk. To je tým, o kterém vím taky velký kulový, ale věřím, že tuhle válku vyhrajem a že tu EL letos vybojujeme. Ať tak či onak jedno je jisté. Zítra se začne makat na výměně trávníku a nezbývá než doufat, že ten nový už konečně zakoření...

SKS FOREVER

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | čtvrtek 10.8.2023 7:53 | karma článku: 19,09 | přečteno: 978x