"Tak nám zase zavřou hospody, paní Müllerová, by asi glosoval Švejk, kdyby vstal z mrtvých

A na Slovensku zavřou ještě navíc Kotlebu. Na 4 roky. Skoro všichni  včera čekali co ministr zdravotnictví Prymula všechno zruší a on v první řadě zrušil svůj televizní projev. To nepochopíš. 

Vláda rozhodla tak jak rozhodla a čekají nás další restrikce, které budou hodně bolet. Mnozí to neustojí a obávám se velkých ztrát. Bohužel ve válkách to tak chodí. A ve válce jsme. Tím společným nepřítelem je neviditelný nepřítel označovaný jako "koronavir".  Podle zdravotnických statistik šéfa statistiků Ladislava Duška jsou nejčastějšími zdroji nákazy prý divadla, lázně i sportovní kluby. Ohniskem nákazy jsou prý taky nemocnice nebo domovy pro seniory. A hodně lidí se podle sesbíraných dat nakazilo na společenských a seznamovacích akcích.

Nejsem žádný "odborník". Jsem v této válce jenom pěšák, který se chtě nechtě se musí přizpůsobit strategii a taktice, kterou zvolí naši velitelé. Jestli se ale v této souvislosti musí zavřít všechny školy a restaurace mám silné pochybnosti, protože to bude mít dalekosáhlé dopady na rodiče dětí, a troufám si říct, že to přinese opět víc škody než užitku. Já patřím do kategorie "ohrožený druh", ale raději se v této válce spolehnu na svůj vlastní rozum, než na rozkazy velitelů, kteří se rozhodli obětovat pravé křídlo. 

No a dnes si zajdu na poslední oběd v restauraci. Jen Bůh ví kdy budou moci zase otevřít. Tedy jestli mezitím nezkrachují.

Kotleba ví, že to má na 4  roky. My tady teď víme, že nevíme nic... Jedno ale vím jistě. V této válce padnout nechci. 

 

Autor: Jiří Beránek | úterý 13.10.2020 9:48 | karma článku: 26,86 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Jiří Beránek

Samochvála smrdí

27.4.2024 v 7:36 | Karma: 20,91

Jiří Beránek

Proboha, už dost! Stačilo

1.4.2024 v 11:02 | Karma: 21,31