Svět už je zase v pořádku. Tedy myslím tím ten fotbalový

Slávisté nemají se svými protivníky slitování a v Edenu je už opět vše zalito sluncem. Sešívaným stoupá forma, přibývají body a utěšeně narůstá i skóre. Poslední tři ligové zápasy 9 bodů a skóre 17:0 přičemž Sparta se zase trápí.

Juknul jsem na blog "Zuřivého Sparťana" blog kolegy Petra Horkého, abych si přečetl, co se mu honí hlavou, a zjistil jsem, že už asi ztratil poslední zlomky naděje. A protože o Spartě už dlouho nic nenapsal, rozhodl jsem se, že po delší odmlce holt napíši něco k věci já. Zuřivý Slávista.

Předně chci říct, že svět už je zase v pořádku, ale ještě před pár týdny ani červenobílým nebylo moc do smíchu. To bylo v době, kdy ještě příznivci Sparty věřili, že s novým trenérem se dočkají toužebných změn k lepšímu, a vedení Sparty slibovalo svým příznivcům lepší zítřky s tím, že dna už bylo dosaženo a že po ostudném vypadnutí z kvalifikace  skupiny Konferenční ligy se teď už budou soustředit jen na získání titulu a MOL Cup. Dlužno podotknout, že si asi naivně představovali, že to zvládnou bez Dočkala, Hložka a Hancka. No nic uvidíme, ale trpělivost fanoušků jakéhokoli klubu včetně Sparty není nekonečná a na Letné už to je opět o víře a o naději. A možná už zase přemýšlejí o novém trenérovi...

Ve Vršovicích mají jiné starosti. Mnohem příjemnější i když nervová soustava fanoušků Slavie i realizačního týmu červenobílých dostala na počátku sezóny zabrat, když hned v úvodním zápase prohráli v Mladé Boleslavi s Hradcem Králové a postup do základní skupiny KL přes Panathinaikos a Raków rozhodně nebyl procházkou růžovou zahradou. V odvetném zápase sešívaní přežili v prvním poločase párkrát vlastní smrt. avšak ve druhé půli už byli jasně lepším týmem. V normální hrací době se o postupu nerozhodlo a muselo se prodlužovat. A když už si všichni mysleli, že dojde na penalty, tak v poslední minutě prodloužení Ivan Schranz zajistil postup do Balkán cupu. Vzhledem k tomu, že jsem nenapravitelný optimista, troufnu si napsat, že věřím v první místo ve skupině a tudíž přímý postup do osmifinále KL.  

Co se týče Fortuna ligy tak Slávisté Pardubicím v Edenu nadělili sedmičku, Zbrojovce nasázeli v Brně čtyřku a Teplice mohou být rádi, že si z Prahy odvezli jenom šestku. A bylo by fajn, kdybychom v neděli uspěli i na Slovácku, ale to bude hodně těžká písemná práce, protože domácí tým si asi bude chtít napravit reputaci po prohře v Plzni a před utkáním s Partizanem Bělehrad. Nicméně věřím, že v současné formě a v současném psychickém rozpoložení bychom mohli přivézt 3 body i ze Slovácka.

Co by se na Letné dělo, kdyby v sobotu Sparta doma ztratila další body ze Zlínem, toť otázka. A za týden jede do Teplic. Bude 6 bodů nebo ne?

Autor: Jiří Beránek | pátek 2.9.2022 15:37 | karma článku: 12,20 | přečteno: 233x