Štěstí! Co je štěstí? Muška jenom zlatá?

Česká hokejová reprezentace si v Tampere o zlato nezahraje a ve finále Ligy mistrů fotbalisté Realu Madrid porazili Liverpool i když nebyli lepším týmem. Kanaďané ano. Sobota pro mne byla ve znamení sportu. A to i toho aktivního

Pohled z okna sliboval hezkou sobotu a tak jsem si řekl, že bych měl udělat taky něco pro své zdraví, když se v podvečer a večer budu válet na gauči.

Minulou sobotu jsem trávil na golfu na nejtěžším hřišti v Evropě, ale včera jsem vyrazil do přírody na kole. Říká se, že "není špatného počasí na golf, ale jen špatně oblečený golfista". A já se včera špatně oblékl na kolo. Vyrazil jsem v kraťasech a v tričku s dlouhým rukávem. A to bylo málo. Když jsem po cca 40 kilometrech dorazil domů, klepal jsem se zimou, protože závěrečné kilometry začalo dokonce sněžit a foukal silný vítr. Naštěstí zatím plyn proudí, teplá voda teče a teplý župan to jistí.   

Nevím jak vy, ale pro mne začalo letošní hokejové mistrovství až čtvrtfinálovým zápasem proti Německu. Viděl jsem z něho ale až druhou polovinu zápasu. Včera jsem to měl ale přesně opačně. Pustil jsem si to od začátku, ale za stavu 4:1 pro Kanadu jsem to vypnul s tím, že je hotovo, a že si k večeři pustím raději další díl mého oblíbeného seriálu Volejte Saulovi. Včera jsem dokoukal pátou sérii a těším se na tu poslední šestou. 

Co se týče večerního finále Ligy mistrů v Paříži, tak to organizátoři vůbec nezvládli. Na rozdíl našeho malého českého finále MOL Cupu na Slovácku, kde těžkooděnci se psy závěr zápasu s přehledem kontrolovali. V Paříži se ten začátek vůbec nepovedl. Začalo se  hrát místo ve 21:00 až ve 21:35 a to je doba, kdy normálně chodím do hajan. Včera jsem ale vydržel nejenom do začátku ale až do konce. Real Madrid s velkým štěstím zvítězil, ale může poděkovat svému brankáři. A klobouk dolů před trenérem Ancelottim, který pohár Champions League získal už počtvrté (dvakrát právě s Realem a dvakrát s AC Milán)

Co se týče české hokejové reprezentace, měli jsme velké štěstí, že jsme se vůbec dostali až do semifinále. Real Madrid měl taky velké štěstí s tím rozdílem, že Liverpool byl po celý zápas lepším týmem. Ale hraje se na góly a nikoli na krásu. Realu stačila k triumfu jedna střela na bránu.

Milí čtenáři. Přeji vám hezkou neděli ať budete dělat cokoli a kdekoli. A taky hodně štěstí

 

 

 

Autor: Jiří Beránek | neděle 29.5.2022 8:57 | karma článku: 10,27 | přečteno: 222x