Nejhorší ministr financí ČR všech dob je žena

Místopředsedkyně vlády Alena Schillerová. A to má pod sebou osm náměstků, kteří jí radí. Za jaké konkrétní rady či služby jim rozdala na odměnách 11,5 miliónů korun by mne fakt zajímalo, ale to se asi nikdy nedozvíme. 

Mám kamaráda, kterému se paní Schillerová líbí. Obzvlášť když přijde od kadeřníka, ale beru to tak, že on vůbec nehodnotí její ekonomické kroky. Spíš si představuje, že by pod ní nebo nad ní taky rád pracoval. Já tedy ani náhodou. Ani na ministerstvu ani nikde jinde. 

Od roku 2016 stačila napáchat škod víc než dost. Na Ministerstvu financí měla na triku zavádění EET a v té době se do ní zamiloval Andrej Babiš. V prosinci 2017 ji Miloš Zeman jmenoval ministryní financí a už tehdy jsem si říkal "to nám byl čert dlužen". Ani ve snu mne ale nenapadlo, čeho se pod jejím vedením dočkáme. 

Kdysi jsem se někde dočetl, že Alenka má ráda české písničky a že poslouchá i Hanku Zagorovou. V této souvislosti mi přišla na mysl slova Milouše Jakeše, že paní Zagorová je milá holka, ale tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok a milion dva berou Jandové a jiní..." Je třeba říct, že Jakeš skutečně nekecal. Ty peníze někteří zpěváci tehdy skutečně brali. Platy komunistických funkcionářů včetně Milouše tak vysoké určitě nebyly. 

Ale to jsem trošku dost odbočil. Chtěl jsem jen napsat, že Alenka může být taky milá holka, ale to nic nemění na skutečnosti, že jako ministryně financí totálně selhala. A nejsem určitě sám, kdo má o její profesní odbornosti pochybnosti. Možná právě proto má 8 náměstků.

Hospodaření státního rozpočtu skončilo v roce 2020 deficitem ve výši 367,4 miliardy korun což bylo o 338, 9 miliard korun víc než v roce 2019. Jistě podílí se na tom významnou měrou boj s covidem, ale tyhle ztráty budou ještě platit děti našich dětí. A nevypadá to, že letošní rok bude lepší.

Jsem už v důchodu a mám dost volného času. Nemohu ani na golf takže kdyby měla Alenka zájem, tak bych jí klidně za miliónovou odměnu něco přes ZOOM poradil. 

 

Autor: Jiří Beránek | úterý 16.3.2021 11:23 | karma článku: 33,13 | přečteno: 1341x