Na rozdíl od plukovníka Prymuly nevidím důvod k vyhlášení nouzového stavu

Vyhodil jsem přes 3 tisíce korun za permici do Edenu a neviděl jsem a neuvidím ani jeden zápas. Nejen ten ligový ale ani žádný jiný. Jestli se dnes sešívaní dostanou znovu do Champions League, tak mne to bude mrzet moc. Vyhlášení 

nouzové stavu je součástí předvolební taktiky aby se neřeklo, že vládá nic nedělá. Nicméně jsem přesvědčen, že to povede jenom k dalšímu prohlubování paniky a sociální frustraci, která bude mít za následek další negativní ekonomické dopady pro naše občany a v konečném důsledku pro celou společnost.  A hlavně to povede vede k dalšímu prohlubování atmosféry strachu.Což je možná tím pravým cílem, protože se pak lépe s lidmi manipuje. A mnozí pak opatřením, která vedou k omezování lidských práv a svobod, ještě tleskají. 

Nikdo z nás neví, kolik lidí ve skutečnosti opravdu zemřelo na covid. Jsme jenom zahlcováni čísly, kdo je na covid pozitivní, Ale je velký rozdíl mezi tím  jestli je někdo pozitivní a na co ten dotyčný ve skutečně umřel. 

A co si máme myslet o případech, které se staly. Například kamarád mého syna se minulý týden vrátil z Ekvádoru a musel na test. Výsledek měl pozitivní. No a protože jeho rodiče jsou lékaři, tak si nechal udělat další test o den později a světe div se. Výsledek byl negativní. 

Takže vyhlašovat nouzový stav na základě pochybných dat je kontraproduktivní. Žádná zombie apokalypsa se nekoná, tak nás prosím nechte v klidu žít i umírat.

 

 

 

 

Autor: Jiří Beránek | středa 30.9.2020 10:38 | karma článku: 27,78 | přečteno: 760x