Na Karlovarském filmovém festivalu to žije

Jedna párty střídá druhou a celebrit tam je jak máku. Pár jsem jich viděl na vlastní oči a že tam byl i náš pan prezident s chotí a taky pan premíér Fiala s manželkou jsem se dozvěděl až z médií. A taky tam byla  spousta zlatokopek

Nebyl jsem tam však za účelem sledování filmových novinek ani pití léčivých pramenů, nýbrž jsem byl pozván na golfový turnaj na Olšových Vratech. Což o to, hřiště je to krásné, ale když jdete hrát golf po probdělé noci  s minimálně dvěma promile v krvi, tak nelze čekat, že to bude nějaká hitparáda.

Do Varů jsem vyrazil ve středu odpoledne s tím, že předpověď počasí avizovala, že se po přechodu studené fronty ochladí, ale to ani náhodou. Když jsem po ubytování v hotelu Imperial vyrazil do ulic, tak mi bylo v kvádru pěkný vedro.  Ženy mají tu výhodu, že na párty mohou vyrazil skoro nahé, ale chlap musí mít sako, Přes to nejede vlak.

Když jsem byl naposledy v Karlových Varech, tak to tam vypadalo o dost jinak než teď v době filmového festivalu. Tenkrát tam bylo hlavně spousta rusky a ukrajinsky hovořících občanů a obchody měly nápisy v azbuce. Pamatuji, že dokonce i jídelní lístky. Po kolonádě se tam kromě obyvatel ruské národnosti pohybovali i nějací lázenští hosté z tuzemska, kteří z keramických hrníčků nebo z plastových kelímků popíjeli vodu z nějakého místního pramene. 

Teď tam nikdo takový nebyl. Pilo se tam sice hodně, ale myslím, že málokdo tu "léčivou" vodu. Tipuji, že maximálně tak Becherovku. Po prohlídce centra města a po korzu po místní kolonádě jsem vyrazil na párty CarTec Group do budovy České spořitelny, o které samozřejmě referoval i bulvár. Díky tomu jsem se všek dozvěděl, kdo všechno tam byl. Že jsem tam byl i já s Mirkem Topolánkem a s filmovými legendami Jirkou Bartoškou a Jaromírem Hanzlíkem, to hoši ze Super.cz nezaregistrovali. Psali jen o nějakých misskách a zlatokopkách. Pouze Expres věnoval pozornost bývalému premiérovi v tom smyslu, že hodně zhubnul. Konec konců ani JIrka Bartoška na tom není zdravotně moc dobře, ale přesto nebo možná právě proto sklidil velký potlesk za svou úvodní řeč, kdy vzdal hold spalovacícm motorům. 

Večer se po všech stránkách vydařil. Upřímně řečeno ráno se mi na golf vůbec nechtělo...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | pátek 7.7.2023 15:50 | karma článku: 18,54 | přečteno: 679x