Možná to vidím až příliš sluníčkově, ale jsem optimista

přestože jeden můj kamarád mi nedávno na Messengeru napsal, že můj optimismus ho děsí. Donutilo mne to k dnešnímu zamyšlení jak to tedy vlastně mám. Jsem optimista nebo pesimista? A k čemu jsem dospěl? 

Bývalý fotbalový boss Berbr je obviněn z korupce a ze zpronevěry, přestože on sám dnes před soudem tvrdil, že on nic špatného nikdy nic neudělal a že je nevinen. Jsem optimista a doufám, že Berbr půjde za katr.

Dnes odpoledne zastavila Policie ČR  fotbalistu Jakuba Jankta kousek od tréninkového centra Sparty na Strahově s tím, že Jankto odmítl test na drogy i lékařské vyšetření. Nedávno se "proslavil" svým veřejným přiznáním, že je homosexuál, ale dnes má další problém.  Homosexualita u nás sice trestná není, ale řízení pod vlivem ano. 

Berbr, Jankto  a vláda Petra Fialy aktuálně neprožívají zrovna ideální období nemluvě o občanech ČR. Berbrovi hrozí sedm let, Jankto si ve Spartě už asi taky moc nezakope a s pětikolkou to taky vypadá bledě. 

Jsem optimista, že orgány činné v trestním řízení rozhodnou spravedlivě padni komu padni. Jak v případě Berbra, tak v případě Jankta. Nám obyčejným lidem však hrozí, že inflace i nadále nám bude znepříjemňovat život a že naše celoživotní úspory se budou i nadále zmenšovat. Tedy pokud někdo ještě nějaké úspory má. 

Takže vážení přátelé ano, Jsem optimista. Po jaru přijde léto, po něm podzim, zima, nějaká valorizace důchodů a zase jaro. Nicméně jaro si představuji jinak a nemohu se dočkat, až se oteplí, přestože těch teplých je kolem nás víc než zdrávo. Skoro v každém filmu či seriálu.

Po Babišovi přišel Fiala, po Zemanovi Pavel a život jde dál. Vesmír je v rovnováze.

Jedna věc je ale jistá. Že jisté není vůbec nic. Tedy kromě smrti a daní. Spravedlnost bývá často slepá a počasí si dělá co chce bez ohledu na to, že si mnozí myslí, že dokáží poručit větru i dešti. 

PS Po sobotním derby Sparta vs Slavia jsem optimista i v tom, že letos Slavia získá další titul i když o tom sní i její úhlavní nepřítel z toa-Letné. To je ale daleko a bude to ještě moc a moc napínavé. Teď jsem slyšel předpověď počasí na víkend a vypadá to optimisticky. Do Edenu na derby s Bohemkou  možná vyrazím v sobotu i v tričku a v neděli si na golfový turnaj možná vezmu i kraťasy.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | úterý 18.4.2023 21:08 | karma článku: 16,50 | přečteno: 476x