Koubek je starší a úspěšnější než Babiš

Když se v Česku tančilo skoro všude, výsledky prezidentských voleb jsem prakticky nesledoval, protože bylo jasné, že Babiš nemá šanci vyhrát. Předpovídaly to i sázkové kanceláře a ty se většinou v podobných případech nemýlí

Zápasy fotbalové mistrovství světa v Kataru jsem sledoval hodně a souhlasím s názorem, že se jednalo o nejlepší mistrovství světa v kopané všech dob. Bohužel bylo opět bez naší účasti, ale to není nic nového pod sluncem. A obávám se, že postupu naší reprezentace na mistrovství světa se možná už ani nedožiju. Nicméně mne to nikterak netrápí. Proč se trápit něčím, co člověk stejně ovlivnit nemůže. Je ale spousta věci z nichž se radovat lze.

V případě Babiše se sázkové kanceláře a průzkumy veřejného mínění nemýlily a já tak místo sledování výsledků prezidentských voleb raději přepnul do Štruncových sadů, kde Plzeň hostila Hradec Králové.

Podle sázkových kanceláří mělo být všechno jasné a asi nikdo nečekal, že Viktorka doma ztratí body. Když se domácí ujali vedení, tak jsem si pomyslel, že už je rozhodnuto, a přepnul na zápas Bohemky s Teplicema. Takže vyrovnávající branku Hradce jsem neviděl, ale protože používám hodně aplikaci Livesport, věděl jsem, co v Plzni děje. Že tam se zatím ještě neslaví.  A na druhý poločas jsem se do Plzně vrátil. A udělal jsem dobře. Byl jsem svědkem překvapivého vítězství hostujícího týmu, který v Plzni nevyhrál už dlouhých 24 let. Překvápko. Moc si lidí si na Hradec asi nevsadilo. Pravděpodobnost, že Olomouc dokáže večer doma porazit Spartu byla mnohem větší. To se sice nestalo, ale i remíza je pro Spartu a jejího trenéra velkým zklamáním. Dalším v řadě.

V případě sobotní výhry Hradce nad plzeňskou Viktorkou se jedná o velké zadostiučinění podceňovaného Hradce a nedoceněného trenéra, který však ví velmi dobře co chce a daří se mu. Klobouk dolů. Konec konců loni sebral body i Slávii a to byl taky šok. Pocítil jsem to tehdy i na své kapse, protože jsem měl vsazeno na vítězství sešívaných. Ale čo bolo, to bolo. 

V neděli jsem se vypravil s velkým očekáváním do pražského Edenu, kde v nefotbalovém počasí ale na krásném novém trávníku bylo téměř 14 tisíc promrzlých diváků nadšeno výkonem červenobílých, kteří se nenechali zaskočit vyrovnávajícím gólem Jablonce do šatny, a ve druhém poločase ukázali svou tradiční domácí sílu. Porazili Jablonec opět rozdílem třídy 5:1 v zápase, ve kterém zazářil navrátilec Mick van Buren. Jeden gól sám vstřelil a na druhý krásně přihrál Ondrovi Lingrovi.  

No a svět je opět v pořádku. Slavia se posunula na čelo Fortuna ligy a věřím, že tam zůstane až do konce letošní sezóny. 

Jinak dovedu si docela dost dobře představit, že i po sedmdesátce by mohl pan Koubek završit svou trenérskou kariéru u české reprezentace. Co se týče Babiše, tak ten už má svá nejlepší léta za sebou, a měl by odejít do důchodu, aby už konečně měla vláda Národní fronty klid na práci. 

 

 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 30.1.2023 8:20 | karma článku: 13,94 | přečteno: 459x
  • Další články autora

Jiří Beránek

Samochvála smrdí

27.4.2024 v 7:36 | Karma: 20,90

Jiří Beránek

Proboha, už dost! Stačilo

1.4.2024 v 11:02 | Karma: 21,31