Kerčský most aneb sabotáže všude kam se podíváš

Slavia prohrála další venkovní zápas tentokrát v Olomouci, v Ostravě odvolali Vrbu a včera v podvečer u Poříčan vykolejil nákladní vlak takže vlaky mezi Kolínem a Prahou nejezdí. Místo, abych teď seděl ve vlaku do Prahy,

píši doma v teple tyto řádky.  

Vím, že nic nevím. A nejsem sám. Kladu si otázky a odpovědi neznám. Kdo poškodil Nord Stream 2? Spekuluje se o tom hodně například, že by to mohla způsobit ponorka K-329 Belgorod. Mne třeba napadlo, že by v tom mohla mít prsty MI5, ale James Bond už je po smrti takže nevím, nevím. 

Co se týče útoku na Kerčský most jsem nakloněn věřit tomu, že za tím jsou ukrajinské tajné služby, ale důkazy pro to nejsou žádné.

Včera ruské ozbrojené síly masivně zaútočily střelami s dlouhým doletem na různé cíle Ukrajiny a mne v této souvislosti napadlo, jestli nějaká zbloudilá střela nezasáhla i nádraží v Poříčanech. Můžete namítnout, že jsem blázen a že je to hloupost, ale v tuto chvíli mne nenapadá rozumné vysvětlení, jak může vykolejit nákladní vlak na našem nejdůležitějším dopravním koridoru a způsobit, že nejmíň dva dny tu vlaky nemohou jezdit. 

Bombový útok na Kerčském mostě ani následná ruská "odveta" sice nikterak neovlivnily mé plány, a chtěl jsem dnes jet do matičky Prahy nechat si opravit své chytré hodinky. Jenže vlaky nejedou resp jedou oklikou přes Nymburk a Lysou nad Labem takže při dnešních cenách benzínu do hlavního města autem nepojedu. Holt sednu na kolo a vyrazím do přírody. Alespoň udělám něco pro své fyzické i psychické zdraví. 

Ano, bylo už líp. Ve Slávii i v Baníku. Nejlíp je teď asi v Plzni, která je schopna si v tuzemské soutěži poradit s každým. Dovedu si představit, že i v této sezóně získá mistrovský titul a Slávii i Spartě zůstanou oči pro pláč. Nicméně špičkové evropské kluby jsou někde úplně jinde a zítra ve Štruncových sadech si Viktorka proti Bayernu ani neškrtne. 

Mne ovšem nejvíc zajímá herní výkon Slávie ve čtvrtek v rumunské Kluži. To bude hodně těžká písemná práce a když tam nevyhrajeme, tak se divit nebudu. Nicméně je to jenom fotbal a pokud řeším tohle, tak je pořád dobře. A zatím ani svetr ještě nemusím oblékat.

 

Autor: Jiří Beránek | úterý 11.10.2022 10:11 | karma článku: 16,01 | přečteno: 666x