Kdy, když ne teď?

A je to tady. Opakuje se den, na které čekaly celé generace slávistických srdcařů. Před 12 lety jsem se synem a dalšími fanoušky sešívaných osobně prožil nádhernou a neopakovatelnou atmosféru, když díky dvěma brankám Standy Vlčka
Poslední minuta zápasu s Bohemkou

jsme v odvetě porazili slavný Ajax Amsterdam 2:1 a neuvěřitelné se stalo skutkem. Dnes to nebude Strahov ale Eden, který věřím že prožije stejnou euforii jak tenkrát. Stačí udělat ten poslední krok a s Kluží neprohrát.  Nebude to nic lehkého, protože Kluž je venku silnější než doma. Celtiku Glasgow dokázala na jeho hřišti vstřelit 4 góly.

Ať tak či onak máme se na co těšit. Jsem rád, že jsem se dožil nejenom slávistického double ale i dnešního dne, kdy se rozhodne o tom, jestli Slavia postoupí do vybrané společnosti Ligy mistrů. V případě, že se jí to povede, nás čekají  atraktivní soupeři a neskutečně velký balík peněz.

Těším se na skvělou atmosféru, kdy bude fandit celý stadion včetně tribuny Sever, a doufám, že to nedopadne jako kdysi se Šachťarem Doněck. V roce 2000 jsme si totiž přivezli stejně nadějný výsledek 0:1, ale postupovou remízu jsme nedokázali udržet a Ukrajinci nás dostali do totální deprese. Doufám. že kluci odvetu s Kluží dnes večer zvládnou, a že po dvanácti letech budeme opět mezi nejlepšími kluby Evropy potažmo světa.

 

Autor: Jiří Beránek | středa 28.8.2019 10:40 | karma článku: 13,59 | přečteno: 417x