Jsem jediný negativní mezi samými pozitivními

Přál jsem si být taky pozitivní, ale v laboratoři rozhodli, že "Váš výsledek PCR vyšetření na COVID-19 je NEGATIVNÍ". A to i přesto, že mám typické příznaky nákazy omikrponem. To mi hlava nebere. Jak je to možné?

Včera prý přibylo 34 740 nových případů nákazy koronavirem a já mezi nimi nejsem i když jsem si to přál. Holt nemůžu mít všechno.  

Dnes je tomu přesně týden, co onemocněla moje švagrová. Měla zimnici a další příznaky klasické zimní virózy s tím, že ale neměla teplotu. Krátce po ní to sklátilo manželku, která byla skoro na umření. Taky zimnice, ale navíc ošklivý kašel, těžce dýchala a velká únava. Rovněž ale bez teploty. O den později prakticky přestala mluvit i moje neteř a skončila taky v posteli. Víkend to byl děsný. Jeden velký lazaret. 

V pondělí vyrazila neteř s manželkou k obvodní lékařce, která jim předepsala nějaká antibiotika a poslala je na PCR test. Výsledek měly druhý den. Obě byly pozitivní. Mě v pondělí začala bolet hlava, začalo mne trošku škrábat v krku a spustila se mi rýma. V úterý jsem začal kašlat, ale bolest hlavy pominula. Jenom jsem začal trošku víc kýchat.  Domníval jsem se tudíž, že jsem taky chytil omikrona, a šel jsem si to ve středu se švagrovou ověřit na nově otevřené odběrové místo v Kutné Hoře. A výsledek? Helena je po týdnu od prvních příznaků stále pozitivní. A já jsem negativní.  Nevím, jestli se mám z toho radovat nebo spíš smutnit. 

Upřímně řečeno v současné době mne víc než covidová omezení trápí, že musím dodržovat klidový režim v souvislosti s operací sítnice, ale i to už snad brzy skončí. A hlavně už se těším na jarní a letní rozvolnění.

 

Autor: Jiří Beránek | pátek 28.1.2022 9:51 | karma článku: 20,80 | přečteno: 836x