Je mi deset a chci žít v demokracii ???

To mne tedy dostalo. V MF Dnes jsem se u snídaně dočetl, že kdyby někdo hledal nejdojemnější "transparentík" sedmnáctého listopadu 2018 tak by to byl ten s nápisem "Je mi deset a chci žít v demokracii" Nevím jak vy, ale když mi 

bylo deset, tak jsem měl úplně jiné starosti. Vlastně jsem žádné starosti neměl. 

Pochybuji, že jsem v té době vůbec někdy slyšel slovo demokracie. A pokud ano učitě jsem nevěděl co si pod tím pojmem mám představit.

Abych řekl pravdu tak ani dnes v tom nemám jasno a to už jsem víc než o padesát let starší. Možná to bude tím, že ta dnešní demokracie má ještě spoustu přívlastků. Například moderní, zastupitelská, parlamentní, liberální a já nevím jaká ještě.

Pro mne osobně demokracie není nic jiného než metoda přijímání rozhodnutí ve skupině. Problém je, že většina se většinou mýlí...

Babiše přímo bytostně nesnáším. Nevolil jsem ho, nevěřím mu ani slovo, ale byl demokraticky zvolen. Byl zvolen podle práva. A nikdo nemá právo povyšovat se nad druhé a snažit se protlačovat své politické názory na úkor jiných lidí. Proto jsem 17. listopadu 2018 na žádné demonstraci nebyl. Nechtěl jsem hrát roli užitečného idiota.

Jenom by mne zajímalo, kdo je otcem toho desetiletého dítěte s transparentem "Je mi deset a chci žít v demokracii" 

Autor: Jiří Beránek | pondělí 19.11.2018 15:54 | karma článku: 44,36 | přečteno: 3613x