Děkuji ale nechci. Co? Vakcínu proti chřipce a už vůbec ne proti Covid19

Jako by bylo strašení málo, už nás zase straší druhou vlnou covidu ve spojení s chřipkovou epidemií. Podle mého skoro jmenovce vakcinologa Jiřího Berana „Bylo by ale nejlepší, kdyby se všechny dovezené dávky vakcíny proti chřipce

daly chronicky nemocným a seniorům. Tím bychom si pomohli..." To jsou slova ředitele Centra očkování a cestovní medicíny z rozhovoru pro iRozhlas.cz

V tom rozhovoru padl dotaz, jestli ty současné vakcíny proti chřipce nemají vedlejší účinky. Pan ředitel tvrdí, že nikoli, ale může z titulu své funce a svých zájmů tvrdit vůbec něco jiného? Nemůže. Kapři si přece sami rybník taky nevypustí. 

Nedávno jsem prodělal operaci menisku po sportovním úrazu a dostal nějaké léky proti pooperačním bolestem. Když jsem si přečetl možné vedlejší, nežádoucí účinky tak jsem si řekl, že to zvládnu raději bez nich. A taky že jo. 

Nejvíc mne však zaujala poslední věta rozhovoru. Cituji: "Sto let se ví, že když vás pokouše vzteklý pes a vy chcete dostat virus z rány, tak ji budete mýt mýdlem."

A včera přišlo to, čeho jsem se obával. Slyšeli jsme to natvrdo z úst ministra zdravotnictví Vojtěcha: 

„Očkování proti chřipce musíme podpořit. Minulý rok byly dávky přivezeny,část se ale musela spálit, protože nebyly využity,“ uvedl Vojtěch. Podle něj by lidé měli svůj případný odmítavý přístup k očkování přehodnotit.„Můžeme to (očkování) nařídit. To možné je.Je otázka, jestli jít takto na sílu, nebo zkusit po dobrém nějakou kampaň,aby si lidé uvědomili riziko,“ dodal ministr.

Takže vážení přátelé, ANO. Už o tom vážně uvažují, že bude zavedeno povinné očkování proti tomu či onomu. Není to žádná konspirační teorie, ale realita všedního dne, která nám hrozí. Tímto příspěvkem veřejně sděluji, že se mnou to po dobrém rozhodně nepůjde.

 

 

 

Autor: Jiří Beránek | úterý 2.6.2020 7:53 | karma článku: 32,98 | přečteno: 1337x
  • Další články autora

Jiří Beránek

Samochvála smrdí

27.4.2024 v 7:36 | Karma: 20,91

Jiří Beránek

Proboha, už dost! Stačilo

1.4.2024 v 11:02 | Karma: 21,31