Co říkají barvy?

Na domech v Minsku všude visí bílo-červeno-bílé vlajky.  A dokonce i u nás na radnici v Kutné Hoře. Nejsem si ale jist, jestli by se radní měli v tomto směru angažovat, ale budiž. Nikterak mi to nevadí, protože červenobílou 

kombinaci mám rád.

Povahu jedince se psychologové často snaží pochopit podle oblíbené barvy. Opravdu existuje nějaká spojitost? A skutečně o mne prozradí má oblíbená barva víc než bych sám chtěl? Těžko říct. Posuďte sami.

Milovníci červené jsou prý silné a odvážné osobnosti, které si užívají každou vteřinu života. Jsou vnímaví a nechybí jim zdravé sebevědomí. Neustále se snaží v něčem zdokonalovat a hledají nová dobrodružství. Netajím se tím, že miluji golf, a v golfu prý příznivci červené milují riziko, nebojí se být sami sebou, jsou plni vitální síly, tendence vítězit a prosadit se.  No, kéž by tomu tak bylo. Na stará kolena kolena se totiž snažím spíš rizikům vyhýbat. A nejenom na hřišti. 

Bílá prý symbolizuje nevinnost, čistotu a harmonii. Ti kdo upřednostňují bílou, chtějí přesvědčit ostatní a často i sami sebe, že jsou čistí. Jsou prý velmi pečliví, co se týče vzhledu, a záleží jim na tom, co si o nich okolí myslí. No a golfisté v bílém prý touží mít dokonalý švih a jsou ochotni pro něj hodně obětovat. Mají vždy čisté hole a před každou jamkou si čistí míček. Dokonce i když je před nimi vodní překážka. Nesnášejí prý nedokonalosti.  Co se týče té bílé to na mne moc nesedí. Tedy kromě toho, že bych rád zlepšil svůj švih, ale to přece chce každý gofista bez ohledu na to jaké má rád barvy. 

Před dvěma lety jsem si koupil nové auto. Červené. Loni jsem si koupil nové červené golfové kalhoty a nedávno jsem si koupil nový červenobílý dres. Prostě červenobílá je má oblíbená kombinace. Jo a v létě dávám přednost bílému a v chladnějším období preferuji červené. Co to o mne vypovídá? Nic moc, protože taky rád nosím černou.

A milovníci černé si do svých osobních záležitostí nenechají od nikoho strkat nos. Těžko navazují s druhými blízký vztah a ziskat si jejich důvěru vyžaduje určitý čas. Dávají přednost samotě a balancují na hraně emocionální nejistoty. Takoví golfisté ale nejraději tráví čas s těmi, které milují a kteří mají stejný koníček jako oni. Vyznávají konzervativní hodnoty, v klubovně působí nenápadně a na hřišti nikdy nezahrají ukvapený úder. Jo, to jsem celý já...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | úterý 8.9.2020 10:13 | karma článku: 12,02 | přečteno: 361x