Cherchez la femme aneb za vším hledej ženu

a nebo spíš prachy? V mnoha případech obojí. Každý z nás určitě nějakou zlatokopku zná. Většinou z bulvárních médií a někdo možná i z osobní zkušenosti. Bohužel i já, ale příbuzné si člověk nevybírá. Prezidenta si vybrat můžeme

Jak jsem volil resp nevolil většina z mých čtenářů ví. Ale není to předmětem dnešních řádků. Spíš jde jen o takovou malou úvahu, jestli Petr Pavel bude i mým prezidentem. Odpověď je stručná a jasná, Bude. Stejně jako jím byli Havel, Klaus a Zeman. A před Plyšákem Novotný, Svoboda a Husák. 

Jeden můj dlouholetý kamarád, se kterým jsem svého času zvonil klíčema na Václavském náměstí, však dlouhá léta vykřikuje do světa, že Klaus nebyl jeho prezident stejně tak jako Zeman. No a není v tom bohužel sám. To je totiž taková mantra všech pravdoláskařů z celé republiky. Netýká se to jenom Pražské kavárny. Ale to jsem opět nechtěně zabrousil do politiky. Jenže co mám dělat, když na to zpětně pořád musím myslet. O kamaráda jsem už asi přišel, protože  jsme se definitivně názorově rozešli v letošní předvolební kampani. Shodli jsme se pouze v jediném, že se názorově neshodneme. Je mi to líto, ale nic s tím nenadělám.

Můj dnešní příspěvek měl být prioritně o zlatokopkách. V souvislosti s manželkami  minulých prezidentů mne napadá pouze jedno jméno, které si inteligentní čtenář snadno domyslí. Myšleno těch tuzemských.  Ty zahraniční moc neznám s výjimkou prezidentů USA a Francie natož abych soudil jejich manželky nebo přítelkyně. 

Zlatokopka se však už z mého života definitvně vytratila a to byla nejradostnější událost loňského roku v mém osobním životě i když mi z toho zešedivěl zbytek tmavých vlasů. Sice jsem v souvislosti s ní přišel i o nějaké peníze, ale hlavně mne to stálo hodně nervů. Naštěstí už je pryč a snad budu mít konečně klid. To je totiž to jediné po čem má duše touží.

Jinak jsem spokojený důchodce bez ohledu na to, jestli bude na Hradě Petr nebo Pavel. To s klidem v mé duši nemá naprosto žádnou souvislost.

Autor: Jiří Beránek | úterý 31.1.2023 10:51 | karma článku: 13,19 | přečteno: 521x