A vítězem nedělní superdebaty v České televizi se stává Andrej Babiš

Panu Divišovi bylo vyčítáno, že v první televizní debatě ČT sundal rukavice a tvrdě zaútočil na pana Pavla a na paní Nerudovou. Když vás nikdo nezná, tak co jiného asi měl dělat. Namazal si je na chleba oba, ale bylo mu to platné

jako mrtvému zimník. 

V neděli jsem strávil u televize prakticky celý den. Začalo to ráno přenosem z Melbourne. Náš reprezentant Jiří Lehečka překvapivě porazil v osmifinále Australian Open světovou sedmičku Kanaďana Felixe Augera-Aliassima 4:6, 6:3, 7:6, 7:6 a postoupil poprvé mezi osm nejlepších hráčů grandslamového turnaje. Klobhouk dolů.

Před obědem a po obědě jsem sledoval golf z Abu Dhabi,kde zvítězil francouzský golfista Victor Perez. Po obědě jsem si dal kávičku a vychutnal si jeho famózní ránu z bunkeru na předposlední jamce turnaje.

No a protože u nás v Česku se fotbal ještě nehraje, tak jsem si v podvečer pustil zápas německé fotbalové ligy konkrétně Dortmund proti Augsburgu. To vám byla reklama na fotbal. Diváci na tribunách i u televizních obrazovek si přišli na své. V gólové přestřelce domácí zvítězili 4:3.

S manželkou jsme si pak v podvečer pustili oddechovku "Mama Mia! Here We Go Again" Jednička se mi sice líbila víc, ale i tak to byla pohodička s lahvinkou červeného.

Když to skončilo a přemýšleli jsme, co s načatým večerem, tak jsem zjistil, že na ČT1 je Babiš s Pavlem. Překvápko. Co nás čeká? Horor nebo komedie nebo box nebo MMA? A tak jsem to přetočil na začátek, aby mi něco neuteklo. A udělal jsem dobře.

Na tu debatu ČT jsem se totiž původně vůbec dívat nechtěl, protože Babiš avizoval dlouho dopředu, že do ČT nepůjde. Ale jak říkal Zeman "jenom blbec nemění své názory", tak Babiš opět svého soupeře překvapil. A asi nás všechny.

"Dnes jsme byli na bohoslužbě, kterou praktikoval kardinál Graubner a vlastně nás vyzval, abychom začali myslet jinak. Začal jsem myslet jinak. Odpouštím České televizi všechna léta informací o mně" řekl Babiš moderátorovi Martinovi Řezníčkovi.

To byl hodně překvapivý začátek duelu, který byl víc než zajímavý. Vzhledem k tomu, jak jsou karty rozdány, Babišovi nezbývalo nic jiného než od začátku útočit, protože podle předvolebních výzkumů a sázkových kanceláří by měl být jasným vítězem Petr Pavel. Ale je tu to ale. Hraje se až do poslední minuty a spousta zápasů se rozhoduje až v posledních minutách.

Do včerejška jsem si myslel, že provládní kandidát vyhraje s velkým náskokem. Teď už si nejsem tak jist a tipnul bych si, že to bude o prsa korejské dívky.  Ještě to bude hodně napínavé a výsledek může být nakonec i hodně překvapivý. Taky nikdo asi nečekal, že to Lehečka dotáhne až do osmifinále. Takže si dovedu představit, že cestu na Hrad Babiš může dotáhnout do vítězného konce. Zázraky se občas dějí

Děj se vůle Boží. Já ale volit nepůjdu. Ani Petra ani Pavla

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | pondělí 23.1.2023 4:19 | karma článku: 41,06 | přečteno: 17362x