17. listopad 1989

Už je to 34 let a tehdy jsem byl zrovna v Kristových letech. I já patřil k těm, kteří uvěřili lži o mrtvém studentovi na Národní třídě, která měla zásadní význam pro můj osobní i pracovní život pro následující dny, týdny, měsíce i

roky. 

Jsem už ve věku, kdy si z minulosti mnohé nepamatuji, ale emočně silné vzpomínky zůstávají. Ty pozitivní i ty negativní.

Upřímně řečeno vůbec bych si nevzpomněl, že tu máme další státní svátek potažmo další den volna, ale my důchodci to prostě tak máme. Děláme si co chceme a kdy chceme a neděláme co nemusíme a co nás nebaví.

Dnes ráno jsem se při snídani dočetl, že státní svátek 17. listopadu letos připadá na pátek a že lidé nejvíc řeší jestli budou otevřené obchody. Mne osobně hlavně zajímá jaké bude zítra počasí a jestli budu moci ještě vyrazit na golf. Podle aktuální předpovědi asi bude lepší zůstat doma. Obecně sice platí zásada, že "není špatného počasí na golf, jenom špatně oblečený golfista" nicméně já v zimě nebo v dešti hraji nerad. Takže asi spíš vyrazím do sauny. Tedy pokud bude o státním svátku otevřeno. 

No a co se týče letošního 17. listopadu osobně mne nejvíc zajímá, jak si večer povede naše fotbalová repre v Polsku. Po dlouhé době si večer pustím Českou televizi. Ne proto, abych zjistil, kteří politici kladli věnce na Národní třídě, ale jestli se nám povede z Polska přivézt bod. 

Spousta Čechů asi zítra vyrazí do Polska nebo do Německa za nákupy... Nechci ten zítřejší svátek nikterak zlehčovat, ale přijde mi jako dost velký bizár, až se zítra na Národní třídě objeví agent Pávek. Když tam loni  přišel agent Bureš, tak byl vypískán. Tipuji, že až se tam objeví současný prezident, že bude vítán velkým potleskem. Holt SHOW MUST GO ON

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Beránek | čtvrtek 16.11.2023 9:30 | karma článku: 28,76 | přečteno: 740x