Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dominik Duka – odpověď diskutérům.

Především chci poděkovat za zájem i za reakci na článek blogu. Protože jsem byl v několika případech vyzván k odpovědi, tzn. k diskuzi, dovolím si v krátkosti na některé příspěvky zareagovat.

Pro paní Alžebětu Kohoutovou: Děkuji za radu a výzvu k cestování. Vzhledem k mému stáří a zdravotnímu stavu nemohu Vaši výzvu k cestování ač bych rád, akceptovat, ale mohu Vás ujistit, že nějakou tu cizí zemi (asi 15) jsem procestoval. To ovšem není vůbec rozhodující, protože každý je schopen vidět a hodnotit realitu té které země zcela subjektivně, resp. tak, že vidí co chce a naopak nevidí, co nechce. Pokud to však vidíte jinak než já, asi se ve vidění světa, ale hlavně naší ČR neshodneme. Pro pana Pavla Götze: Ptáte se mě, resp. chcete vědět, jak se mám já. Tak především vězte, že kdybych neměl důvody o tom psát, tak bych to nepsal. Jinými slovy – jsem 15 let v důchodu, manželka (mladší než já – vpřed důchodovém věku) 3 roky bez práce, syn 27 let s maturitou rovněž 4 roky bez práce (nepočítám krátkodobé brigády, výpomoc atd.), takže pane Götzi, jak se asi mohu mít? Nemít úspory z prodeje manželčina bytu, jsme dnes asi pod mostem. Stačí Vám to k představě, jak se já asi mám? Pro pana Roberta Horáčka: Nepotřebujete brýle? Napsal jsem totiž zcela jasně, že „rovněž nejsem ekonom“, ale zřejmě jste to přehlédnul, nebo špatně čtete. Pro pana Ladislava Jílka: Mám tomu rozumět, že nacházíme-li se na 92 místě v bohatosti států ve stupnici 0-100, že patříme mezi oněch 8 % nejbohatších zemí světa? Z čeho jste to tedy „cucal“ Vy, když tvrdíte, že to psali odborníci na ekonomii? Patří mezi ně i Kalousek? Pro pana Bedřicha Tótha: Vážený pane, Vaše konstatování o bídě…žebrajících děckách, ženy a jejich fotřínky s kalašnikovem na zádech… NO COMENT. Jen tak mimoděk, byl jste v USA? Zrcadlo demokracie, nejbohatšího státu, země milionářů, miliardářů atd. a … nejzadluženějšího státu na zeměkouli. A co těch 50 milionů lidí žijících v chatrčích, karavanech, slotech atd.? Chcete mi vyprávět pohádky? Tak to zkuste, rád si je přečtu! Pro paní Zdenu Kočí: Vážená paní, především co jsem chtěl nebo nechtěl s pana Duky udělat jsem nenapsal já, ale Vy. Pokud si však myslíte, že jsem toho „blbce“ udělal sám ze sebe, děkuji za upřímnost. Sice nevím, v čem neguji jeden názor druhým, ale prosím, Vy to tak asi vidíte. Bude to ale asi tím, že zřejmě nedosahuji kvalit, které máte Vy. Ale znáte to: starého psa novým kouskům …. Pro pana Pavla Kuchtu: Dík za vhodné doplnění a relevantních poznámek. PS: Chtěl bych jen poznamenat, že tady vůbec nejde o to, jak se mám já, Vy nebo někdo další. Všichni se „nějak“ máme. Otázka je, zda by to mohlo, resp. (podle Havla) mělo být lepší. Další věc je, jak je dnes na tom stát, jeho ekonomika, společnost, nezaměstnanost, bezdomovci, sociálně slabí, morálka politiků, korupce, rozkradené miliardy atd ., atd. To vám však zdá se, poněkud uniká, snažíte se odvést pozornost od toho podstatného, když se snažíte srovnávat něco, co je nesouměřitelné s naší realitou. Mj. dobře to napsal pan Kuchta.

Autor: Jiří B a ť a | úterý 3.9.2013 23:11 | karma článku: 13,99 | přečteno: 762x
  • Další články autora

Jiří B a ť a

Moody’s, rating a pan Polanecký.

Pan Polanecký je na iDNES.cz-blog řazen mezi VIP blogery. Přiznám se, že nejsem obeznámen se všemi jeho blogerskými úspěchy, které ho do ranku VIP vynesly, byť jen běžným nahlédnutím na výše karmy jeho blogů je patrné, že jsou hojně čtené a tedy i dle toho také karmou oceněné.

13.8.2013 v 21:57 | Karma: 29,41 | Přečteno: 1135x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

NEPŘEHLÉDNĚTE! Britský Vojenský hřbitov v Lybii …

Dostal jsem tento nevyžádaný a nepřehlédnutelný email s videem, který nejen mne, ale předpokládám všechny, kteří jej přečtou a shlédnout, nemůže nechat klidným. Text, původně ve slovenštině, jsem si dovolil přeložit do českého jazyka (aby byl srozumitelnější a více evokující). Text:

12.8.2013 v 13:59 | Karma: 18,40 | Přečteno: 779x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Mnoho povyku pro nic, aneb ukázka odeésovské „demokracie“.

Proklamovaná, oprávněná, nezpochybnitelná „101“ vzala za své. Tedy jestli vůbec existovala. Zasedání sněmovny v souvislosti z (ne)dáním důvěry Rusnokově vládě dopadla oboustranně fiaskem. Rusnokova vláda neprošla, důvěry ji dána nebyla, ale současně se rozpadla zpochybňovaná 101 a to až tak, že bývalá vicepremiérka Peake se hlasování nezúčastnila. Navíc složila funkci předsedkyně své strany mikrostrany LIDEM. Obecně vzato, žádná škoda, naplnilo se jen očekávání, tedy až na Peake.

9.8.2013 v 17:29 | Karma: 20,14 | Přečteno: 506x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Občanské aktivita (nepokoje) ve světle protestních pochodů a demons

Stále častěji se vyskytující veřejné shromáždění, demonstrace, protesty občanů, zpravidla za podpory radikálů, nacionalistů, rasistů apod., vybízejí k zamyšlení, k čemu všemu to je, resp. jaký to má výsledek.

7.8.2013 v 17:57 | Karma: 5,37 | Přečteno: 454x | Diskuse| Ostatní

Jiří B a ť a

Mé následky z příliš horkého léta.

Léto budiž požehnáno, praví kterýs básník. No, za jistých „normálních“ podmínek nic proti tomu, ale zda letošní léto by mělo být požehnáno a považováno za normální, o tom silně pochybuji. Nelibuje si prostý člověk, natož zemědělec, řidič, stavař, dělník, dítě i starý člověk, na které slunce a vedro zanechává zcela jistě své nepříjemné, někdy až tragické následky. Sám, jsa skryt v stínu svého domu, prožívám toto „prokleté“ léto po svém. Trpím a nejsem sám. Abych přestal vnímat vedro, pohroužil jsem se do racionálního přemýšlení o věcech pozemských a na mysli mi vytanulo toto:

5.8.2013 v 15:39 | Karma: 5,15 | Přečteno: 332x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1565x
Důchodce, snažící se udělat pro rodinu sc je v jeho silách a možnostech,ale zabývající se také stavem společnosti se snahou podpořit síly o zkvalitnění života občanů v ČR.

Seznam rubrik