Kam kráčí naše pravice?

Hned v úvodu bych rád poznamenal, že jsem pravicově smýšlející a levici jsem nikdy nevolil a nebudu. Přesto mi velmi vadí používat hlavní argument před volbami, který nás nabádá volit pravici, aby nevyhráli komunisti. Dost ubohé a dokazující naprostou impotenci jiných nápadů, kterými by šlo voliče oslovit. Jako člen pravicové strany jsem se vždy snažil prosazovat její myšlenky a program.

Pro dobré fungování státu je důležitá střední vrstva, právě ta je zdrojem největších daňových příjmů a základem státu. A pravicové strany si tuto vrstvu obyvatel opravdu hýčkaly a ona prosperovala.

Nastal však okamžik, kdy někteří opravdu zbohatli a postoupili do té vyšší třídy,  v tu chvíli nastal zlom a tito lidé kromě vlivu ekonomického chtěli i vliv politický. Když jsem šéfem ve fabrice, jsem šéfem všude. Možná úsměvné, nicméně v Česku velmi nebezpečné. Bohužel se to mnohým povedlo a síla peněz udělala z pravicových stran  poslušné lokaje lobbistických skupin. Je potřeba zde dodat,  že ani ČSSD nedokázala odolat, ale hodnotím zde pravici.

Pravice nedokázala zhodnotit svůj mandát a stále více opouští své voliče, střední vrstvu téměř vymazala z mapy a dnes přešlapuje na místě zahleděna do minulosti.

A tak to, proti čemu bojovala nejvíc, proti komunistům, je dnes považováno za jedinou "čistou"stranu a troufám si prorokovat,  že po dalších volbách zasednou komunisté ve vládě. Ne, že by byli tak dobří, oni vlastně nemusí dělat vůbec nic,  jen být. To představitelé pravicových stran jsou tak špatní, že jim nahánějí voliče přímo do náruče.

Léčba šokem, to je možná to řešení,které potřebujeme, čtyři roky levicové vlády, aby si pravice uvědomila,  proč vznikla a co je její poslání. V této situaci, kdy lidé nevolí kvalitní program, ale menší zlo,  je to nezbytné.

V současné době nejsem členem žádné politické strany, když jsem už nedokázal vysvětlovat korupční kauzy, veletoče a likvidaci střední vrstvy, opustil jsem stranu a nepřeskočil do jiné, jak je zvykem.

Neházím flintu do žita a stále věřím, že naše pravice zvedne hlavu, nastane generační výměna a odejdou lidé zatížení minulým režimem. Vznikne nová pravicová, nebo spíše středopravicová strana a osloví voliče slušností a kvalitním programem.

Autor: Jindřich Mareš | pátek 21.9.2012 12:08 | karma článku: 17,67 | přečteno: 1102x
  • Další články autora

Jindřich Mareš

Roční práce v hajzlu

18.10.2012 v 18:04 | Karma: 10,56

Jindřich Mareš

Odlehčení

11.10.2012 v 19:51 | Karma: 5,27

Jindřich Mareš

Kormidlo se otáčí doleva

5.10.2012 v 15:47 | Karma: 20,64