TOP 09 na špatné straně barikády

Strana TOP 09 dnes udělala krok špatným směrem. Přestože toho o momentalní megakauze nevíme stále mnoho, tak při dnešních projevech ve sněmovně dal ministr financí Kalousek zřetelně najevo, na čí straně stojí. Je to velká škoda a politická chyba obřích rozměrů. A pravicový volič na ni snad nezapomene.

Kromě všemi očekávaného projevu Petra Nečase na dnešním zasedání Poslanecké sněmovny, jsem já osobně mnohem více čekal na to, jak se k celé kauze postaví TOP 09, tedy strana, která má  momentálně vše ve svých rukou. Z jejího postoje jsem zklamán a myslím, že nejsem sám.

Ministr Kalousek nejenže obhajoval trafiky pro bývalé poslance ODS, ale také zpochybňoval práci policie a vše zastřešoval jakousi pochybnou "pověstí" českých zpravodajských služeb. Opravdu je pověst v zahraničí důležitější, než pořádek a vymetání korupce na domácí půdě? A jak moc dobrou pověst asi může mít zpravodajská služba, kterou úkoluje úřednice z úřadu vlády?

Na západě, na který čeští politici tak rádi ukazují, když se jim to hodí, je naprosto běžné odstoupit i tehdy, když je pouhý stín podezření. U nás není jen stín. U nás zasahovalo komando na úřadu vlády. To se v Evropě nestalo snad 20 let. Pro Petra Nečase a TOP 09 je to ale "slabé na odstřelení premiéra a vlády". Tak nevím, co by ještě chtěli?

Oceňuji, že tato vláda otevřela stavidla boje proti korupci. Toto jí nikdo nezapomene a z historického hlediska ji za tohle bude patřit velký plus. Ale pohár přetekl a je opravdu na čase skončit. Vidí to nejen opozice, ale i někteří poslanci patřící ke koalici (Dobeš). Vidí to také většina podporovatelů, kteří vládu podporovali ještě minulý týden.

Nevidí to jen Nečas a bohužel i TOP 09. Jsem pravicový volič a opět nemám koho volit. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jeroným Hruška | pátek 14.6.2013 15:35 | karma článku: 21,25 | přečteno: 704x