Bradáčová u ledu aneb Blažek plní stranický úkol

A je to tady. Sice jsem si v koutku duše říkal, že takovou aroganci moci snad předvést ani nelze, ale opak je pravdou. Pravý důvod odvolání Jiřího Pospíšila je nyní křišťálově čistý (a použití výroku Stanislava Grosse je zde mimořádně trefné). Jiří Pospíšil i ostatní kritikové to předpovídali a i já jsem si kladl podobnou řečnickou otázku v blogu před pár týdny. Snad si volič tohle zametání se svou důvěrou do přístích voleb zapamatuje.

Nejvtipnější na celé události je, že tento postup nejenže budí velké rozpaky, ale především je nestandartní. To potvrzují právníci i nejvyšší státní zástupce Zeman. Státní zástupce sice jmenuje ministr spravedlnosti, ovšem je důležité říct, že na návrh nejvyššího státního zástupce. Tím, že si pan Blažek udělá výběrové řízení prakticky obchází Zemana a jeho návrh.

Ještě zajímavější je se podívat na důvody tohoto kroku. Ony totiž vůbec žádné nejsou. A nedají se ani vymyslet bez toho, aby se Blažek ještě více ztrapnil před veřejností. Bohužel Blažek je právě v roli sebeobětujícího se loajálního člena ODS, který zachraňuje špinavosti svých kolegů. A takové lidi asi názor veřejnosti moc nezajímá.

Signál vyslaný vládou je jasný - už nám nejde ani o volební výsledek v příštích volbách, my hrajeme o přežití. Je zarážející, že přes hromadící se kauzy se zkrátka nenajde několik slušných poslanců, kteří by buď vládu svrhli nebo se pokusili nesouhlasně vystoupit na veřejnosti. To, že vláda drží pohromadě jako parta uličníků, co právě rozbila kamenem okno, je mimořádně frustrující.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jeroným Hruška | pátek 20.7.2012 11:25 | karma článku: 39,41 | přečteno: 2124x
  • Další články autora

Jeroným Hruška

Sobotko, nedej se!

28.10.2013 v 9:11 | Karma: 33,66