Ústí nad Labem

Část třetí  : vztekáme se, ale milujeme to tady… Kam utečeme, když  se  to na náměstí   nedá  vydržet a bojíme se pádu do jámy?  Možností je více, tak snad jen  pár tipů…

-         Hrad Střekov -  silueta jak z pohádky,   to co jinde obdivujeme, doma nevidíme.

-         Termální koupaliště Brná – ukažte mi město,  kde je koupaliště na břehu řeky (dnes už čisté)  s výhledem na zalesněné vrchy. Jediné, co je tam špatně,  je   zoufalá, chátrající  budova , která měla sloužit jako občerstvení…. ( zbourat, to je jediné řešení)

-         Porta Bohemica  -  vždy,  když se vracím vlakem do Ústí nad Labem, jsem u vytržení,   žádné město nemá tak nádherné okolí.

-         Lidické náměstí -   není to zázrak, ale splňuje předpoklady  náměstí jako takového,  :  solidní budova magistrátu,  park, voda, výhled na budovu divadla  a pár kavárniček,  tak to by šlo, tady si můžeme   připadat jako v krajském městě…..

-          Kampus  UJEPU -   tady snad ani nejsme v Ústí….  Zajímavé přednášky,  přátelské prostředí, čisto, nová úžasná budova Přírodovědecké fakulty , skvělá  knihovna ,  tam se cítím  vždy  dobře…………

-         Činoherní klub -  kvalita lety  tvrzená     -   smála  a   brečela jsem , když tam hráli   Bartoška,  Heřmánek  a   později  i  Langmajer , je  škoda tam nechodit, stále jsou dobří!   Jezdíme autobusem do Prahy na  často trapné muzikály a doma máme rodinné stříbro, které zapomínáme dávat na stůl.

 

          Bude toho určitě víc, ale to už je na vás………………….  Děkuji za vaše tipy  na  „Ústí, za které se nemusíme stydět.“ 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarka Jendrisková | čtvrtek 25.11.2021 20:58 | karma článku: 11,03 | přečteno: 239x