Norské Fargo – Vítejte v Utmarku

Jak se žije ve vesnici Utmark na severu Norska? Jací jsou místní obyvatelé, čím se živí, jak se milují a jak se nenávidí? Nový norský seriál  to osvětlí. Zaručuji Vám, že tolik nádherných zoufalců pohromadě jste ještě neviděli.

Vítejte na konci světa (Velkommen til Utmark), 2021, 6 hod (45 min)

Kdo má severskou seriálovou tvorbu spojenou hlavně s kriminálkami natočenými na základě drastických Nesboho příběhů, musí počítat s tím, že toto je jiná káva.  Ale jistá spojnice by tu byla - Nesbo má bizardní vrahy i vraždy,  v Utmarku je bizardní naprosto  všechno, ale tak nějak mile.

V 8 epizodách budete svědky života chovatele ovcí a chovatele sobů, kteří milují a bojují o jednu ženu, roztomile pitomého šerifa, který chce mít hlavně klid a prachy na hazard, naprosto netradičního pasáka - majitele 2 albánských prostitutek, funebráka vykonávajícího i lékařskou praxi  a také  finských pašeráků ruské vodky.  Ženské hrdinky jsou zde také: již zmíněná žena dvou mužů - majitelka „úklidové firmy“, která ovšem sama drhne záchody,  nová učitelka s  lesbickou sexuální orientací, vikářka mající problém s exmanželem i s bohem  ….. Protipólem všech těchto exotů je pak 12-letá dcera chovatele ovcí - jediný normální člověk  „na dědině“.

Jak už titulek napovídá, dal by se seriál  Vítejte na konci světa přirovnat k seriálu Fargo, a to jak černým humorem, tak typem postaviček.  Víc už neprozradím, ale slibuji, že kdo má rád tento typ humoru, bude se královsky bavit.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarka Jendrisková | úterý 22.6.2021 23:35 | karma článku: 11,08 | přečteno: 571x