Paní Jermanová – obětní telátko?

Po blamáži s neschválením dluhopisů kvůli jedenácti koaličním poslancům, kteří momentálně nebyli v sále, začalo vnitrostranické vyšetřování, kde se v té chvíli nacházeli.

Důvody, proč v osudové okamžiky byli mimo sál, ať šlo o poslance ČSSD či ANO, byly navlas shodné a nezodpovědné chování neprokázaly.

Buď šlo o výkon nutkavé potřeby, tedy uvolnit z těla nahromaděnou tekutinu, či pevnější skupenství látek,  nebo naopak šlo o akutní a bezodkladné doplnění tekutiny do organismu vzhledem k mdlobám z nedodržování pitného režimu.

Jeden z poslanců ČSSD prohlásil, že si sumíroval pochvalný příspěvek na předsedu Sobotku pro stranický sjezd, dva poslanci ANO prý na chodbě probírali důležitost schválení dluhopisů pro financování státního dluhu.

Při těchto akceptovatelných vysvětleních se předsedové koaličních stran shodli na tom, že vina jednoznačně leží na stále nezkušené místopředsedkyni Jermanové. Měla totiž – ač je to nepsaná idiotská zvyklost – nechat před hlasováním vyzvánět gong tak dlouho, že by se – čistě teoreticky – probral i  čtenář parlamentních listů na chodbě,  nebo návštěvník kantýny osvěžující se džusem, samozřejmě čistým, bez.   

Paní místopředsedkyně chybu nakonec  s výhradami uznala a slíbila svému stranickému předsedovi Babišovi, že příště už nikoho nezaskočí a bude poslance k hlasování svolávat dostatečně intenzivně..

Předseda Babiš pro tento  účel věnoval paní Jermanové vhodnou a dloudobě osvědčenou technickou pomůcku, která zvuk šíří široko daleko.  A jak se lidově říká, probudila by i vola, natož poslance. Ale ti přeci v práci nespí, vědomí zodpovědnosti jim nedovolí oko ani zamhouřit.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 24.1.2015 9:20 | karma článku: 22,76 | přečteno: 1584x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0