Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

laduk

13. 2. 2012 12:03
hm..

Používáte docela pěkná zjednodušení. V Libyi to byli taky Američani?

0 0
možnosti
JP

Kojot

13. 2. 2012 12:11
NATO možná kvůli Libyi skončí před Mezinárodním trestním...

viz NATO možná kvůli Libyi skončí před Mezinárodním trestním tribunálem

http://blisty.cz/art/60956.html

0 0
možnosti

Ottis300

13. 2. 2012 10:51
Promiňte, to se nedá příliš komentovat.

To je jako kdyby se rozvinula debata, jestli moc byli oběti ve jménu nacionálního socialismus ospravedlnitelné nebo ne. Myslím, že i kdyby začala debata v tomto smyslu a za jméno Stalin bychom si dosadili jméno Hitler, tak by Vám ten blog uzamkli. Hrůzy a oběti nebyli jenom následkem občanské války, kterou konečně nastartovali bolševici, ale následkem teroru, který i v době míru rozpoutala politická strana na základě svých uhnutých ideí. Požírala sama sebe, jak už to bývá, i samu podstatu společnosti. Nebýt tzv. Velké vlastenecké války, kterou Stalim umně využil ve svůj prospěch, systém by se zhroutil sám v sobě. Neunesl by se. Čili oběti nejenže nutné nebyli -vůbec uvažovat o nutných nebo nenutných obětí ve jménu ideologie je pošahané- ale lze je považovat za oběti vražd, ne omylů. Je to zase o tom okřídleném kácení lesa a třískách. Pan Huml to nazval "přešlapy". Závěr je, že ten systém a jeho vůdci byli zločinci, ať se oháněli velkými slovy nebo ne.

0 0
možnosti
JP

Kojot

13. 2. 2012 11:18
Re: Promiňte, to se nedá příliš komentovat.

Zde není o čem diskutovat, je zjevné, že jste článek nepochopil. Kdybyste jej pochopil, pak by vám bylo jasné, že úplně stejně mohl začátek článku vycházet z rozhovoru s nacistou obhajujícím holocaust nebo třeba stoupencem Mao Ce-tunga obhajujícího Velký skok vpřed. A vtipné by bylo, že by mi ten blog neuzamkli, protože by na rozdíl od vás, aspoň doufám, smysl článku pochopili. Je mi opravdu líto, ale nemám dost času a nervů abych vám to vysvětloval (mohu doporučit pomalé a pečlivější přečtění). Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
H

hafusak2

13. 2. 2012 9:58
K tomu je ale nutno poznamenat:

Rusko - to je obrovská země a už z dob carů se tak říkalo, že "Bůh je vysoko a car daleko", takže místní činovníci si dělali co chtěli vždycky a byla malá šance, že jim na to někdo přijde a potrestá je. Za Lenina i Stalina ten systém trval normálně dál a lidé byli přesvědčeni, že vše špatné se děje jen proto, že se o tom v Moskvě neví. Když někoho z vedoucích zavřeli nebo zastřelili, tak to lidé komentovali, že "dobře mu tak, už na něj došlo". Byl jsem v Rusku mnohokrát a jako montér jsem se dostal i tam, kam turisty nevozí a od obyčejných lidí jsem se o životě u nich také hodně dozvěděl. Oni tam v podstatě proti diktaturám ani moc nebyli. Nejen proto, že nic jiného nezažili, ale jak tam nebyla silná ruka, začalo se jen nekonečně žvanit o ničem a chlastat vodka / v arabských zemích bylo to samé, jen bez té vodky/. Těžko je odsuzovat, oni mají úplně jinou mentalitu a životní styl.

0 0
možnosti
JP

Kojot

13. 2. 2012 11:22
Re: K tomu je ale nutno poznamenat:

Jo, to je už mimo rámec článku, musím říci, že si nejsem úplně jist, jestli to, že některé národy prostě potřebují diktátora, není tak trochu klišé - ale je také pravda, že vztah těchto věcí ke kvalitě a tradici občanské společnosti v dané zemi skutečně existuje. Asi bych se do toho teď nepouštěl, je to složité i jako samostatné téma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články