Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za zajímavý článek, nevšimla jsem si zatím tohoto fenoménu, ale skvěle mi zapadá do toho, čeho jsem si už všimla a čemu věřím R^

1 0
možnosti

Svatý Michaeli, archanděli, braň nás v boji;

proti zlobě a úkladům ďáblovým budiž nám záštitou,

nech ať Bůh přikáže jemu, pokorně prosíme.

Ty pak, kníže vojska nebeského,Satana a jiné duchy zlé,

kteří ke zkáze duší světem obcházejí,

božskou mocí do pekla svrhni. Amen.

1 0
možnosti
Foto

Jo, Michael je fajn. Třeba bude na Zalga stačit ;-)

0 0
možnosti
Foto

J16a77n 92R72ý79z79n20a74r

14. 6. 2013 11:20

Díky z zajímavý článek. Vaše kategorizace dvou typů zla mi docela pomohla v popisu věcí kolem mne.

Fenomén Zalgo se zcela jistě projevil např. v případu ř-k psychopata Jaroslava Bartáka. Jinak nelze vysvětlit fakt, že se 11 obětí nedokázalo po mnoho let ani obrátit na policii.

Mám hypotézu - Zalgo je roztržením a přehradou mezi intuicí a raciem. Tato přehrada je velice zrůdně a stále výrazněji budována zejména dopady reálného křesťanství do nevědomí.

Křesťanství ohrnuje nos nad emocemi, instinkty a intuicí - přestože mají litanii k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu a nikoli k jeho nejsvětějšímu mozku.

Dějiny křesťanství jsou od r. 386 dějinami genocidy vůči animě - ženské složce každého z nás.

Také plyne z toho, že křesťanství reálně pohrdá mystikou, jako zdrojem jemnohmotného poznání. Evangelíci a protestanté absolutně, katolíci a pravoslavní ji znásilňují do svých dogmat. Jeden ze základních rozporů mezi dogmaty a uznávanou mystikou: Jan od Kříže - učitel církve učí, že v KAŽDÉ duši je místo, kam se ďábel nedostane. Naproti tomu oficiální dogmatika o pekle, jako místě absolutně bez Boha a absolutně bez naděje. Navíc prý navěky. Šílený dopad do nevědomí má teologie všech "odloučených" církví, které popírají existenci očistce. Dalším průšvihem je obrovská setrvačnost nevědomí. Tzn. i v nevědomí současných "ateistů" jsou mocně působící výše popsaná traumata. Já je shrnuji pod pojem křesťanská schizofrenie. Tato křesťanská schizofrenie vyplouvá na povrch tím více, čím slábne vliv křesťanství v našem světě. Vnímám to jako porodní bolesti nové doby a nové etiky.

1 1
možnosti

Pokud je Váš příspěvek součástí oněch "porodních bolestí nové doby a nové etiky", tak je Zalgo opravdu blízko.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články