Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je problém zhanobený sněmovní pult nebo banda zlodějů v Parlamentu?

Smrt Vondráčovi. Kdyby se svlékl a pořvával v pravoslavném kostele, dostal by medaily Václava Havla jako Pussy Riot. Kdyby zhanobil prezidenstskou standardu, byl by hvězda ČT. Ale zhanobit pultík ve sněmovním sále? To je prasárna.

Spolek knížete Kalouska s paní Němcovou má opět důvod k morálnímu rozhořčení - Radek Viondráček před dvěma lety vyskočil na pult a zazpíval tři lidovky.  Pomiňme, že tu kulhá většina srovnání. Sněmovna bezesporu zaslouží úctu - navzdory mnoha těm, co v ní sedí bez úcty. Na stranu druhou není tragédie, pokud ctihodné zdi zažijí odlehčení a navíc neveřejně. Pražský hrad si za panování Václava Amerického zažil svoje a zeblité stěny by mohly vyprávět o jiných písničkách než jsou ty moravské. lidové.  Je to ale to poslední, co bychom mohli tomtuto prezidentovi vyčítat.Sama sněmovna byla svědkem tisíců extempore namol opilých poslanců, včetně legendárního kolegy paní Němcove z ODS, poslance Kotta.Jakkoli je to pohoršující, není to přesně to, za co bychom poslance a funkcionáře měli odvolávat a deptat. Těmi důvody, které stále přetrvávají jsou hanebné dohody a kšefty, které v poslanecké sněmovně , v  sále i v kuloárech, se po desetiletí domlouvaly. Právě tady se například narychlo upekla mezi zástupci vládních partají ODS a dalšími špinavá a zkorumpovaná privatizace Becherovky ve prospěch předsedy TOP 09 Schwarzenberka. Tady ve Sněmovně, se dohadovaly trafiky nejen ty mediálně známé  pro kolegy paní Němcové, ale stovky,snad tisíce dalších. A všechny na úkor slušných občanů platících daněmi své poslance i trafikaty i jejich kšefty. Každá z těch tisíců obludných kauz kolem privatizací a tunelů by si zasloužila svoji mimořádnou schůzi a vyvolání odpovědnosti těch, kteří mnohdy ještě dnes sedí ve sněmovně. Radek Vondráček nedohodl ani vražedné padáky ani neprodával Koláčkovi či Bakalovi doly. Vondráček na rozdíl od Pospíšila exministra ODS nepřekrucoval paragrafy ve prospěch tunelářů zlodějů a podvodníků. Dokonce ani nedal svým dětem parlamentní služební auto s kartou na benzín k osobní potřebě jako paní Němcová. Chudák, možná proto nezapadl bez poslanecké matadory. To, že žumpa odpovědná za milardové zlodějny, za zločinné paragrafy které třeba v exkucích ožebračily statisíce lidí, má odvahu vystrkovat nos a moralizovat, to je teprve opravdový úpadek úctyhodné instituce, kterou by měla být Sněmovna.  Bezesporu ne každý smí dělat totéž. Veřejná pornoexhibice v pravoslaném chrámu je občanský protest a zpěv na pultíku předsedy sněmovny v uzavřeném prostoru je hanobení státnosti?Jen proto, že v jednom případě nadávám na Putina a to se žádoucí a v tom druhém zpívám moravskou notu?  Ten dvojí metr, jak je dvojí, je dvojsečný.  Jakmile si na něj jednou zvykneme a přijmeme ho, zeseká nás všechny. 

 

 

 

Autor: Jaroslav Novák | čtvrtek 7.3.2019 17:20 | karma článku: 42,75 | přečteno: 2493x
  • Další články autora

Jaroslav Novák

Falešné průzkumy - dračí vejce ČT

Podle aktuálního průzkumu STEM mají komunisté preference 11%. Podle o týden staršího volebního modelu agentury CVVM by ovšem KSČM získala asi 25% hlasů a byla by druhá za ČSSD. Výkyv o 14 procent je zřejmě už víc, než je obvyklé, třebaže falešné průzkumy jsou stálice na české politické scéně. Situace je už taková, že si některé strany platí vlastní průzkumy - necinknuté, aby věděly jak na tom jsou doopravdy. Podle politiků se falšuje zhruba o čtyři porcenta. K boomu podvodů přispěla i ČT. Přesněji pan Moravec a jeho dramaturgové, když se do předvolebních debat rozhodli zvát jen některé strany - strany, které podle cinknutých průzkumů překračují pětiprocentní hranici. (Ano, už si vzpomínáte na zázračný start Bursíkových Zelených?)

25.4.2012 v 7:55 | Karma: 37,78 | Přečteno: 5661x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Novák

Proč nevolit Fischera? Stádo nemůže vést ovce!

Tým prezidenského kandidáta Jana Fischera natočil milé propagační video pro Facebook. Video, mělo nudného pána zlidštit a ukázat, že úředník z londýnské City je jedním z nás, venkovských chalupářů. Nepovedený pokus profesionálů o amatérské video ukázal kandidátovu neschopnost získat voliče pravdou. Jan Fischer je tělem i duší byrokrat.

16.4.2012 v 9:03 | Karma: 39,70 | Přečteno: 4848x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

Mezinárodní ostuda na obzoru: Schindlerův koncentrák

Tovární haly s ubytovnou, ve kterých pracovali a žili židé zachránění Oskarem Schindlerem na konci druhé světové války se mají zčásti zbourat. A co nezbourají v blízké budoiucnosti stejně spadne. Do města míří první zahraniční novináři a mezinárodní ostuda je na cestě.

7.3.2012 v 9:11 | Karma: 28,47 | Přečteno: 2412x | Diskuse| Kultura

Jaroslav Novák

Česká televize na lovu Okamury. Podpásově, neúspěšně...

K pomlouvačné kampani proti Okamurovi se připojila Česká televize. Není v tom zřejmě politická zakázka. Důvod je nejspíš malicherný. Marek Wolner, šéf Reportérů, Tomia nesnáší. Tomio si kdysi stěžoval na jeho nekalé praktiky. Jaký úspěšný je byznysmen je ve skutečnosti Okamura a jak úspěšní byli Wolnerovi Reportéři? Výsledek je tristní.

22.2.2012 v 9:05 | Karma: 48,87 | Přečteno: 32672x | Diskuse| Média

Jaroslav Novák

Politici radě ČT: Sejměte Feniče!

Česká televize je v naprostém úpadku a rozkladu. Veřejnost ale nemá porovnání s jinou, nekomerční televizí a tak ji uniká fatální, zoufalá potřeba skutečné změny. Televizní radní teď stranou veřejné pozornosti vybírají "nejvhodnějšího" kandidáta na generálního ředitele. Vybíírají tak, aby nevybrali nelepšího, ale chlebodárcům nejvhodnějšího.

14.9.2011 v 9:10 | Karma: 46,26 | Přečteno: 8643x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury