Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropu čeká "léčba Trumpem"

Je na zvracení číst a poslouchat v posledním týdnu české komentátory a novináře. Stále hledají vinu, proč byl zvolen Donald Trump americkým prezidentem. 

Hledají vinu - tedy stále operují s tím, že zvolení Donalda je prohřešek, chyba, zločin, za který někdo nese vinu. 
Mimojiné ji našli u majitele facebooku - internet totiž umožnil prolomit informační - popravdě dezinformační antikampaň manistreamových médií a umožnil mu dostat své nezkreslené názory přímo k voličům. Je přiznačné, že Mark Zuksberger po chvilce odporu přijal vinu a slíbil do budoucna nápravu: „Rozumíme, že musíme dělat mnohem víc a že je důležité, abychom se nadále zlepšovali v detekování dezinformací. Jsme odhodláni na tomto problému pracovat.“ 
Co to znamená? Omezení svobody slova na facebooku?Co to je dezinformace? Třeba to, že Clintonová manipulovala svévolně a protizákonně se supertajnými informace a to tak, že ohrozila na životě americké vojáky a agenty  po celém světě?

 Že spáchala kriminální čin, za který by nebýt součástí establishmentu šla sedět a na hodně dlouho? A to v každé zemi na světě?

V čem je Donald takový gangster, kterého se naše elity tak děsí?
V první a hlavní řadě, není placený zbrojní lobby, ani bankéři z Wall Street, jako všichni, slovy všichni jeho protikandidáti. Ano, Hillary nebyla jediná, kterou podpláceli podvodníci odpovědní za celosvětovou ekonomickou krizi a zbídačení miliard nevinných lidí. 
Tady hledejme klíč k jeho jinakosti i k jeho zvolení. 
Proto si může dovolit vyslovit, že s Putinem se za půlhodiny dohodne - když budu volně parafrázovat, tak dohodne se během minuty a zbývající půhodinu mohou chlastat (Donald je ovšem abstinent). 
Donald nemá jediný důvod válčit - Obama - velký mírotvůrce během svého funkčního období bombardoval 7 suverenních zemí.  
Samozřejmě o těchhle souvislostech média neinformují  - Donald je gauner, protože mluví škaredě o ženách - no kdo slyšel soukromý skrytě natočený rozhovor tak vyslechl to, co si chlapi denně v hospodách i jinde o ženách vypráví. Není v tom nenávist k ženám, ale naopak touha po ženách skrytá za přehánění a vychloubání. Kdo z nás chlůapů  - tedy skutečných chlapů, co milují baby - tak nemluvil, ať hodí kamenem.
Donald je holt chlap, který nejen v tomto tématu říká bez obalu, co si myslí. Je to špatné?
Ano, Hillary není co slovo, to srdce na jazyku - je to rozená intrikánka - o ženách mluví hezky, ale když je její muž znásilní nebo sexuálně obtěžuje, tak ona tyto ženy vydíráním nutí k mlčení.
Pokud někdy své srdce otevře, tak je to stoka nenávisti a války - upřímně věří tomu, že USA jsou vyvoleny k tomu, aby světu diktovali válku i mír, aby byly celosvětový policajt. Žádá, aby Rusko bylo pokořeno, aby svět se podvolil USA  a přijal jeho diktát. Za slovy demoracie hledejme ovšem Wall Street, Coca-Colu zbrojaře nebo ropné koncerny. 
Navzdory její hlouposti, jde z téhle kozy mráz. Za jejími činy jsou tisíce mrtvých - ne obrazně  - doslova - od Lýbie přes Ukrajinu po Sýrii.Tahle zrůda spolu s Buschovými Clintonem i Obamou měly už dávno sedět v Haagu ve vězení za válečné zločiny. 
Je štěstí pro celou planetu, že Hillary Američané nezvolili. A pokud bychom měli někdy hledat nějaké chyby tak v tom,  proč se stále najde dost idiotů, kteří by taková válečná agresivní hovada do čela vedení států prosazují. 
Mimochodem - Český rozhlas měl k volbám debatu, na kterou zvali zástupce politických stran. Když SPD nabídla mne, tak zaznělo "ne, Večeníček nikdy". 
Ano, naše veřejnoprávní debata musí mít jistá pravidla  - nesmí zaznít odpovědi na otázky, které nesmí být položeny. Doufejme, že volby v USA jsou počátek konce gangsterů, zkorumpovaných a nechopných politků i v Evropě. Po falšování voleb v Rakousku čekejme v nových volbách zvolení kandidáta Svobodných Norberta Hofera, ve Francii Marine Le Pen a samzřejmě by bylo fajn kdyby i čeští a moravští voliči otevřeli oči a přestali i u nás volit ty, kdo je po celá desetiletí soustavně podvádějí a okrádají.  

Autor: Jaroslav Novák | středa 16.11.2016 9:00 | karma článku: 40,94 | přečteno: 1746x
  • Další články autora

Jaroslav Novák

Falešné průzkumy - dračí vejce ČT

Podle aktuálního průzkumu STEM mají komunisté preference 11%. Podle o týden staršího volebního modelu agentury CVVM by ovšem KSČM získala asi 25% hlasů a byla by druhá za ČSSD. Výkyv o 14 procent je zřejmě už víc, než je obvyklé, třebaže falešné průzkumy jsou stálice na české politické scéně. Situace je už taková, že si některé strany platí vlastní průzkumy - necinknuté, aby věděly jak na tom jsou doopravdy. Podle politiků se falšuje zhruba o čtyři porcenta. K boomu podvodů přispěla i ČT. Přesněji pan Moravec a jeho dramaturgové, když se do předvolebních debat rozhodli zvát jen některé strany - strany, které podle cinknutých průzkumů překračují pětiprocentní hranici. (Ano, už si vzpomínáte na zázračný start Bursíkových Zelených?)

25.4.2012 v 7:55 | Karma: 37,78 | Přečteno: 5661x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Novák

Proč nevolit Fischera? Stádo nemůže vést ovce!

Tým prezidenského kandidáta Jana Fischera natočil milé propagační video pro Facebook. Video, mělo nudného pána zlidštit a ukázat, že úředník z londýnské City je jedním z nás, venkovských chalupářů. Nepovedený pokus profesionálů o amatérské video ukázal kandidátovu neschopnost získat voliče pravdou. Jan Fischer je tělem i duší byrokrat.

16.4.2012 v 9:03 | Karma: 39,70 | Přečteno: 4848x | Diskuse| Politika

Jaroslav Novák

Mezinárodní ostuda na obzoru: Schindlerův koncentrák

Tovární haly s ubytovnou, ve kterých pracovali a žili židé zachránění Oskarem Schindlerem na konci druhé světové války se mají zčásti zbourat. A co nezbourají v blízké budoiucnosti stejně spadne. Do města míří první zahraniční novináři a mezinárodní ostuda je na cestě.

7.3.2012 v 9:11 | Karma: 28,47 | Přečteno: 2412x | Diskuse| Kultura

Jaroslav Novák

Česká televize na lovu Okamury. Podpásově, neúspěšně...

K pomlouvačné kampani proti Okamurovi se připojila Česká televize. Není v tom zřejmě politická zakázka. Důvod je nejspíš malicherný. Marek Wolner, šéf Reportérů, Tomia nesnáší. Tomio si kdysi stěžoval na jeho nekalé praktiky. Jaký úspěšný je byznysmen je ve skutečnosti Okamura a jak úspěšní byli Wolnerovi Reportéři? Výsledek je tristní.

22.2.2012 v 9:05 | Karma: 48,87 | Přečteno: 32672x | Diskuse| Média

Jaroslav Novák

Politici radě ČT: Sejměte Feniče!

Česká televize je v naprostém úpadku a rozkladu. Veřejnost ale nemá porovnání s jinou, nekomerční televizí a tak ji uniká fatální, zoufalá potřeba skutečné změny. Televizní radní teď stranou veřejné pozornosti vybírají "nejvhodnějšího" kandidáta na generálního ředitele. Vybíírají tak, aby nevybrali nelepšího, ale chlebodárcům nejvhodnějšího.

14.9.2011 v 9:10 | Karma: 46,26 | Přečteno: 8643x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury