Podivné tanečky Ruska s Ukrajinou

Přestávám informacím, kolem Krymu rozummět. Byl jsem tady skoro před rokem, ale to co se děje na Ukrajině, mě už nenechává v klidu. V Kijevě jsem shodou okolností v době Majdanu služebně byl. Obě strany se chovají nestandartně. Určitě kolem toho jede dezinformační kampaň z obou stran - informační válka "vymoženost" dnešní doby.

Kijev v době Majdanu

Zpočátku jsem to chápal, že Ukrajinská armáda nechtěla vyprovokovat otevřený konflikt. Ustupovali těm podivným vojákům údajné domobrany, s perfektní ruskou výzbrojií. Sem tam se vystřelilo, ale všechny tyto excesy se rychle urovnaly, přestože byli padlí na obou stranách. To bylo dobře protože, kdo by si přál další velký otevřený konflikt v Evropě?!

Situace se změnila po tom neregulerním referendu, které Rusko zinscenovalo pod samopaly maskované ruské armády. Ukrajina referendum neuznala a neuznala ho ani většina světa. Kijev vydal oficielně ukrajinské armádě rozkaz držet pozice a v žádném případě nevydat zbraně i za cenu, že se budou bránit s použitím zbraní.

A teď začínají ty podivnosti. "Krymská domobrana" postupně získala téměř bez jediného výstřelu všechny vojenské objekty, včetně válečných lodí na Krymu. A když se občas dostaly nějaké záběry na internet, nebo do televize, tak tam jsou ukrajinští vojáci s nějakými klacky v rukách. A ukrajinská minolovka se bránila ruským bojovým člunům tím, že na čluny házeli nějakou pirotechniku. Asi dělbuchy co zbyly z oslav nezávislosti Krymu.

Když se vrátivší Tymošenková vyslovila pro rozhodnou obranu s použitím, zbraní tak jí mnohá nejen Ruská ale i Evropská media nasazují psí hlavu, co si to dovolila, že by snad chtěla střílet !!!

Takže teď jde jen o to, jak to bude pokračovat. Jestli podobné tanečky s klacky proti automatům budou pokračovat i na Východní Ukrajině, tak se mužeme dočkat, že dotancujou až po Slovenskou hranici. Fašista Žirinovský už dělí Ukrajinu mezi Rusko a Polsko. Pak jenom přijede nějaký evropský emisar se slovy, že zachránil mír pro Evropu a celý svět, a nedlouho potom to začne i pro nás.

Proč se Evropa nikdy nepoučí, pokud se agresor nezastaví hned na začátku, stojí to pak miliony životů!!!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Martínek | úterý 25.3.2014 16:15 | karma článku: 15,13 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Jaroslav Martínek

Hoří má Putěnko!

4.12.2014 v 13:40 | Karma: 24,70

Jaroslav Martínek

Anketa

24.7.2014 v 8:50 | Karma: 7,50

Jaroslav Martínek

Co je to za divnou armádu?

13.4.2014 v 19:48 | Karma: 10,70

Jaroslav Martínek

Život tropí hlouposti

9.4.2014 v 10:19 | Karma: 10,41