Svoboda slova! Co to je?

To jsou mi věci. Kdekdo si tady teď stěžuje na adminy, že mu mažou diskuzní příspěvky, že mu byl zablokován blog, nebo snad zablogován blok? Zkrátka něco v tom smyslu. Že odtud z blogu idnes.cz odcházejí skvělí blogeři...

Vlastně je celkem zábavné číst, jak kdosi veřejně píše, že se nemůže svobodně vyjadřovat a označuje přitom otevřeně viníky takového stavu. Autoři, kteří kňučí nad ztrátou svobody slova a projevu, buď netuší, co znamená nemoci se svobodně vyjadřovat, nebo si to jaksi nepamatují, či pamatovat nechtějí. Jistá paní, jíž admini smázli nějaké diskuzní příspěvky, v diskuzi pod svým textem, co pojednává o svobodě slova zde na blogu, uvedla, že nejde o vhodnost či nevhodnost smazaných příspěvků, ale o cílenou manipulaci a domýšlí si, že se jedná také o záměrnou podporu některých jedinců.

Každý si občas domýšlí, že po něm někdo jde, i když k tomu nemá relevantní informace. Pokud takové domyšlení dozraje do chorobného stadia, nazývá se to, tuším, paranoia. Na druhé straně se říká: Jsi-li paranoik, neznamená to ještě, že po tobě skutečně nejdou. Ale to jsem odbočil. Každopádně však nemám paranoidní vyjadřování v lásce a myslím si, že by si každý, kdo se cítí ukřivděný, měl napřed položit otázku, jestli ti, kteří omezují některé jeho projevy, nemají náhodou taky pravdu.

Jestli mají admini nařízeno někoho blokovat a jisté texty mazat, nevím. Nijak jsem po tom nepátral, ale pokud jde o lidi, kterých se takové počínání adminů týká (jak jsem na ně při projíždění textů narazil), tak se ani moc nedivím, že byli omezeni na svobodě projevu. Já vím, principiálně je to špatné, když se někomu brání říkat či psát všechno, co chce, nebo co mu slina právě na jazyk přinese. Kdo ale neměl někdy chuť dát druhému pár facek či do zubů za to, co říká? A zde ve virtuálním prostoru, kdy jsou autoři schovaní v soukromí za svými počítači, se najdou často skutečně zlé, hnusné, arogantní, umanuté, zaslepené, nenávistné a nechutné texty a diskuzní příspěvky. Kromě toho jsou některé blogy zjevně propagandistické, totiž vytvářené propagandistickými týmy, manipulativní a společného se svobodným vyjadřováním osobních názorů nemají nic.

Tak to je asi tak všechno, co jsem k tomu chtěl říct. Můžete proti tomu protestovat, můžete s tím nesouhlasit, ale řečeno s Járou Cimrmanem, to je tak vše, co proti tomu lze dělat. Vlastně lze dělat mnohem víc. Admini to mohou smazat, zablokovat můj účet a čtenáři mi mohou v diskuzi řádně vynadat a znectít mě. Tak do toho.

Autor: Jaroslav Kvapil | čtvrtek 28.4.2016 0:52 | karma článku: 18,58 | přečteno: 738x