Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Výzva k meditaci + nové vědecké poznatky o povaze myšlenek

V posledním asi tak měsíci mne poměrně často vnikají do hlavy poněkud osvobozující myšlenky, jak krásné by bylo, kdyby se lidé na této Zemi konečně hromadně probudili a začali opět využívat v plné síle vlastního duchovního potenciálu, už sebou nenechali manipulovat zvenčí, ale zůstávali jen ve svém srdci a v Bohu, kterým by pevně důvěřovali. Představuji si tu sílu dobra a lásky, kterou bychom najednou všichni společně disponovali. Představuji si ten jiný, lepší svět, kterého by šlo dosáhnout, kdybychom se skutečně probudili... Nenávist, agrese, války, to všechno by mohlo být na ústupu, kdyby došlo v naší společnosti ke zlomu...

Poslední dobou nad tím přemýšlím poměrně často. Jsou to myšlenky, které přicházejí jako by samy, spontánně - a jen ten osvobozující pocit, jejž cítím při těch myšlenkách, které jsou vlastně i mým přáním, nelze popsat. Je to něco krásného, transcendentálního. A tak se ptám: Jestliže pouhé upřímné přání, aby lidé pod vedením dnešních vlád omezili svou závislost na hmotné iluzi a začali vytvářet vlastní svět, plnější lásky, vyvíjí tak krásné pocity, co by šlo říct o tom, kdyby se ono probuzení stalo skutečně realitou? Nakolik by se náš svět mohl změnit, kdybychom se probudili? Ne třeba všichni, ale jen určitá část z nás? Jaký vliv by tento zlom ve společnosti mohl mít na povahu našeho vlastního světa?
Na stránkách Fenomén 2012 můžete kromě informací bezprostředně o roce 2012 nalézt i několik článků a videí, která v podstatě dokládají, že naše společnost jako celek slepě důvěřuje hrstce najbohatších z celé společnosti. Ti však zde nejsou pro nás, ale využívají nás všechny pro svůj vlastní zisk. Díky důvěře, které se jim od mnohých z nás pořád dostává, mohli za mnoho let, desetiletí a možná i staletí zmobilizovat své síly a dnes mohou snadno ovládat naše životy, naši ekonomiku, náš svět. To všechno tajně za oponou.
Také proto je dnes urgentně zapotřebí probuzení alespoň části lidstva. Nemůžeme být ke všemu, co se již děje, zůstávat pasivní, protože ta naše nečinnost se nám může za několik let nakonec krutě vymstít - a to tak, že světové vlády převezmou poslední špetku vlády nad naším životem do svých rukou. Přečtěte si, jak "krásně" k tomu spěje: USA chtějí regulovat i záhonky rajčat na zahrádkách. Farmáři budou vězněni To může být jen začátek toho, co se chystá na nás všechny, pokud si to dál necháme líbit. K čemu nám bude prodlužování svého nynějšího pohodlí, když za čas nám pro naši nečinnost a nezájem o svět kolem sebe třeba nezbyde absolutně žádné?
Mně už ani nebaví o tom pořád jen žvanit. Chci něco začít dělat. Proto jsem se rozhodl, že začnu organizovat nějaké menší akce v rámci možností. Začneme duchovně kolektivními meditacemi v ten astrologicky nejlepší čas v roce, pak, pokud bude dostatek prostředků, bychom rozjeli další akce - možná i veřejné přednášky apod. Nevím ještě přesně, jak konkrétně organizovat tyto akce, ale vím, že je něco potřeba dělat. Je nejvyšší čas.
A jak jsem již psal, navrhuji začít duchovně. V současné době kolem zimního slunovratu je zřejmě nejlepší období pro meditace. Slunce totiž 21. prosince na severní polokouli přestane postupovat směrem na jih. Tím skončí ono zkracování dnů. Pak, od 21. do 24. prosince, bude zůstávat ve stejné výšce od jižního obzoru, aby 25. prosince poprvé postoupilo mírně na sever, blíže k zenitu. Tato doba je astrologicky nepochybně významná. Slunce je totiž symbol života a znovuzrození, neboť jen díky jeho paprskům může naše Země a my samotní fungovat. Bez něj by tu bylo pusto, věčně mrazivo a temno. A pokud si toto uvědomíme a podíváme se na to z hlediska astrologie - právě teď je ta doba, kdy náš "symbol života" začne opět posilovat. Proto je období zimního slunovratu dobré pro duchovní aktivity. Nepochybně je také zajímavé, že toto období rovněž symbolizuje narození Ježíše Krista...
Zkusme to! I kvantová fyzika zřejmě dokazuje, že naše myšlenky se můžou provazovat (viz. videa níže). Spojme tedy prostřednictvím soustředěné meditace stejné myšlenky v stejném čase v nejlepší možnou dobu v roce!
Zaměřte se v níže uvedených termínech na myšlenky o skutečné lásce, kráse, souznění, míru. Vžijte se do těch myšlenek, buďte při tom v klidu, ať vás nic nerozruší. Soustřeďte se na svou vnitřní touhu žít v lepší společnosti, v lepším světě, v objetí skutečné lásky. Nemusíte meditovat přímo o hromadném probuzení lidstva, ale věnujte ten čas myšlenkám na skutečné dobro a lásku. Představujte si tu krásu života bez přítomnosti zla. Nemusíte se účastnit ani ve všech uvedených termínech, ani meditovat jen v těchto termínech. Nicméně alespoň 30 minut denně to takto mezi 21. a 25. prosincem zkuste a věřte, že i kdyby se tohle kolektivní spojení myšlenek nijak podepsalo na vnějším vývoji, vám samotným 30 minut absolutního klidu udělá určitě nesmírně dobře - a to je snad i důležitější.
Více o tom, jak provádět kvalitní meditace, naleznete v tomto článku.

Termíny kolektivních meditací:

DenČas
21.12.
22.12.-
23.12.-
24.12.-
25.12.

Většina termínů vychází z východu a západu slunce, čas 23:30 až 0:00 symbolizuje přesný astronomicky stanovený termín slunovratu (23:38). Čas 0:00 až 0:30 dne 25. prosince označuje začátek dne, od kdy slunce začíná opět od zimního slunovratu postupovat na sever. Samozřejmě je tu pojítko i s Vánočními bohoslužbou - pokud půjdete do kostela, rozjímejte samozřejmě i zde jen o tom dobrém.
Tyto kolektivní meditace budeme pravděpodobně ještě opakovat v dalších budoucích termínech. Další termíny se budete průběžně dovídat na této stránce Fenoménu 2012.
Předem každému děkuji za účast v těchto meditacích. Není důvod, proč se meditacím jako takovým bránit. Nebolí to, ale uklidňuje a osvobozuje. Když je praktikujete pravidelněji, dokážou meditace výborně osvětlit Vaši duši. A o to vždycky jde především, protože chaos a neklid ve vlastní mysli nikdy k dobrému nevede...
A pokud vše dobře dopadne, začneme brzy organizovat i jiné akce...

Teď ale přeji všem příjemné, láskyplné prožití vánočních svátků.
Jaroslav Krejčí

Nové vědecké poznatky o skutečné povaze našich myšlenek

Kvantová fyzika je obor v plenkách, ale poslední dobou začíná hodně překvapovat. Její výsledky často naznačují, že náš svět funguje na úplně jiných principech než si dnes obecně myslíme...

 

Doporučuji přečíst si ještě tento zajímavý článek: Paralelní světy: Existuje vedle naší přítomnosti několik dalších realit?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Krejčí | neděle 19.12.2010 1:36 | karma článku: 12,51 | přečteno: 1550x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28

Nejméně osm lidí zahynulo v indické Bombaji po pádu obřího billboardu, který v pondělí strhla...

Američana zadrželi v Istanbulu s 1 500 štíry a pavouky, přitom měl povolení

13. května 2024  19:13,  aktualizováno  21:08

Turecká policie zatkla muže, který se podle ní pokoušel ze země propašovat vzácné jedovaté pavouky...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.