![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/sp5/Bf91731.jpg)
Jaroslav Krejčí
- Počet článků 98
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1860x
Jaroslav Krejčí
Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.
Jaroslav Krejčí
Příběh o králi Venovi
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Šrímad Bhágavatam je skutečně cenná součást védské literatury, v které se lze dočíst o nespočtu mystických příběhů, jejichž děj je pestrý, naplněný a někdy i zcela nepochopitelný. Jenže Védy učí, že sám Nejvyšší Bůh je nepochopitelný, protože se může například i skrývat těm, kteří v Něj nevěří, takže i sám Bůh je nepochopitelný. Není to však jen Šrímad Bhágavatam, který tvoří Védy. Moudré rady k duchovnímu rozvoji můžeme najít i v jiných částech Véd jako například v "Mahábháratě".
Jaroslav Krejčí
Peklo na talíři: Rozbor dětské paštiky
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk se v následujícím videu pouští do rozboru dětské paštiky. Názorně předvádí podíl jednotlivých surovin ve výrobku, i množství použitých "éček". To, co za "éčko" objeví v závěru, vám možná tak trošku vyrazí dech...
Jaroslav Krejčí
Výborný díl pořadu Máte slovo - doporučuji shlédnout!
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Před chvílí jsem dokoukal dnešní díl pořadu ČT s názvem "Máte slovo". Probíralo se tam téma, kterému jsem se částečně věnoval také na svém blogu - KVALITA A CENA POTRAVIN. Osobně se na televizi moc nedívám, zvláště ne na oficální zpravodajství (protože tam běží častěji propaganda) a nějak mně přestávají zajímat i filmy, ale Máte slovo mne docela zajímá a dnešní díl by velmi, velmi povedený!
Jaroslav Krejčí
Oxid siřičitý v müsli tyčince značky Albert Quality
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Kde jsou ty doby, kdy v jídle byly skutečně jen chutné, poživatelné a netoxické přísady! Ani jsem tu dobu nezažil. Dnes je skoro všechno nastavované „éčky“, v podstatě chemickými konzervanty. Že některá éčka jsou i toxická, o tom neslyšíte.
Jaroslav Krejčí
Jedl jsem kečup, co neprošel kontrolou
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Kdo ne? V souvisejícím článku na iDnes.cz čtu, že vadných bylo asi 25 druhů kečupů. Takže kdo to nejedl? Kečupy prý obsahují JEDY Z PLÍSNÍ A PESTICIDY. A tohle žereme? Kdo je za to zodpovědný a proč se dneska nehledí ani na kvalitu jídla?
Jaroslav Krejčí
Víte, co ve skutečnosti jíte? Máte na to žaludek?
![](https://1gr.cz/fotky/blogy/15/02/11912/w230/Bf91731.jpg)
Myslíte, že jíte zdravě nebo nezdravě? Jíte pečené, smažené maso, jak hrdlo ráčí nebo jste vegetariáni, kteří si vystačí třeba se zdravým mléčným jogurtem a "kvalitním" mlékem ze supermarketu? Nemusí jásat nikdo z vás, protože dnešní doba konzumu přeměnila v nehorázný humus prakticky vše, co kdysi bývalo zdravé i nezdravé, leč třeba i dobré. Jde totiž jen o to, aby se všechno prodalo - ano, o tom je ve skutečnosti tahle doba konzumu. Následující text byl vykopírovaný z této adresy webu Gnosis9.net. Autorem text je JUDr. Jaroslav Janeček z agrární komory ČR, který se otevřeně vyjadřuje k tomu, co se u nás volně prodává a hlavně běžně jí...