Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ve světě probíhá současně řada katastrof, které nemají obdoby

Svět v poslední době a zřejmě ve stupňující tendenci sužuje poměrně velké množství masivních katastrof. Překvapivě mnoho z nich, především ty z posledních týdnů, jsou přitom svou intenzitou až bezprecedentní a překonávají i absolutní rekordy. Je jich podezřele mnoho. Čím to, že těchto extrémních katastrof je stále více než dříve a letité rekordy jsou překonávány stále častěji?

Pár příkladů velkých katastrof, které v poslední době sužují svět - dodávám, že všechny zmíněné abnormality vyjma té čtvrté v pořadí se projevily v podstatě současně, prakticky během jednoho jediného měsíce:

  • Filipíny a jih Číny zasáhl tajfun Megi, v blízkosti jehož středu byla pozorována průměrná rychlost větru až kolem 300 km/h, v nárazech tento vítr dosahoval rychlosti až kolem 350 km/h. Megi se tak zařadil mezi vůbec nejsilnější tajfuny zaznamenané v historii a právem dostal přezdívku "supertajfun".
  • Nad pevninou USA ve státě Minnesota byl dne 27.10. naměřen historicky nejnižší atmosférický tlak, jaký byl v historii měření v USA zaznamenán, a to 955,2 hPa. Extrémně nízký tlak byl pozorovaný ve středu mohutné bouře, jež ve Spojených státech způsobila velmi silný vítr, silný déšť, krupobití, bouřky a sérii tornád a na jiných místech pro změnu vydatné sněžení a velké sněhové kalamity. Bouře byla nazvána jako "extratropická". Hodnota 955 hPa není nad pevninou obvyklá a vyskytuje se častěji spíše nad oceány, kde je tlakové níži dodáváno dostatek energie z výparu většího množství mořské vody.
  • Amazonii sužuje bezprecedentní sucho. Hladina Amazonky se dostala na historicky nejnižší úroveň od začátku pozorování roku 1902. Menší řeky a prameny zde úplně vyschly a obyvatelstvo má stupňující problémy s nedostatkem pitné vody. Oblast navíc v posledních letech opakovaně sužují rekordní povodně střídané rekordními suchy. Vědci se obávají, že tyto výkyvy mohou odstartovat větší klimatické změny v celém světě.
  • Grónsko a Arktida zažily rekordně teplou letní sezónu, mořský led je zde nestabilní, v letním období poměrně rychle taje a je stále náchylnější na vyšší teploty jak vzduchu, tak okolního oceánu. Arktida, která funguje jako "chladič" světového klimatu, se podle vědců prudce otepluje.
  • Indonésii během jediného dne zastihlo silné zemětřesení, vlna tsunami a výbuch sopky Merapi. Poslední tsunami přitom bylo pozorováno v Tichomoří na konci září 2009. Jen o den nebo dva později po Merapi vybuchla sopka Ključevskaja na ruské Kamčatce. Výbuch Merapi ani Ključevskaja není zatím bezprecedentní, ale ve spojitosti s ostatním děním v Indonésii i jinde ve velmi krátké době potvrzuje, že katastrof se děje více a přicházejí ve stále kratších "intervalech".

Snad už ani nemůže být pochyb, že se děje něco, co není v mezích normálu... Katastrofy se samozřejmě dějí stále, ale aby se děly tak často jako dnes, a spousta z nich přitom v tolika případech překonávala absolutní zaznamenané rekordy, to prostě ještě v dost nedávné v minulosti nebývalo. Jen říjen 2010 stačil na to, aby se ve světě objevily minimálně tři katastrofy přepisující absolutní rekordy, které jindy přicházejí jednou za několik let, či spíše desetiletí; nemluvíme tedy o ostatních pohromách, které celý svět potkávají letos jedna za druhou!

Vědomý člověk, který skutečně vnímá svět, v němž žije, tento problém vidí sám a místo hloupých egoistických posměšků, kterých je plná společnost i Internet, se chytře ptá na příčiny, proč se to děje a co to všechno znamená a hledá pravdu...

Viz. také článek: Předpovídají proroci k roku 2012 záhubu? Ne!!!

Autor: Jaroslav Krejčí | pondělí 1.11.2010 13:34 | karma článku: 12,26 | přečteno: 1961x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.