Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hryhryhry

4. 10. 2010 10:35
vypráskejte je!

Je na Vás mladých, abyste ty ypráskané vlády vypráskali na smetiště dějin i s celou slavnou Evropskou unií!!Dobrovolně neodejdou;-O

0 0
možnosti

kaktusak

3. 10. 2010 11:22
Proto je dnes o něco vyšší koupěschopnost,

než před 20 lety.

0 0
možnosti

Vikina

2. 10. 2010 22:44
Tak jsem si pročítal příspěvky

a nikde jsem nenašel, kde se dají koupit normální potraviny. Pokud si někdo myslí, že v malých obchůdcích, tak je na hlavu, protože ty odebírají to samé zboží, co markety, často se v nich sami zásobují. To si nikdo neuvědomuje, že se tady poctivé jídlo prostě nevyrábí a dokonce i to, co dojde z ciziny, je vyráběno spešl pro ČR ze šmejdů? A položil si někdo otázku, kdo za to vlastně může? Že by ta láska, co vítězí nad lží a nenávistí? Už dávno jíme šmejd (údajně levný, až na to, že za komoušů byl levnější) a jsme přitom děsivě zadlužení - čím asi? Nebylo by na čase si přiznat, že komouši byli sice fuj, ale proti dnešním zločincům to byli miliusové?

0 0
možnosti

karels

2. 10. 2010 23:47
Re: Tak jsem si pročítal příspěvky

http://www.chemievjidle.cz/

0 0
možnosti

jarinka

2. 10. 2010 21:00
Chuťové buňky.

Zrovna nedávno jsem přemýšlela, proč mladým lidem chutnají dovozová vzhledově krásná jablka ze supermarketů, zatímco mně se po nich udělalo špatně? Přišla jsem na to, že mladí nezažili dobu kvalitních potravin a jejich chuťové buňky už jsou jiné než buňky těch starších. A to nejsou jen jablka, jsou to téměř všechny potraviny, co stojí za psí štěk. Obrovité markety jsou narvány zbožím, ale - výběr žádný!!

0 0
možnosti

Já to nebyl, já to nebil!

2. 10. 2010 21:27
Re: Chuťové buňky.

A co čekáte od generace, pro kterou je vrcholným kulinářským zážitkem oslizlý hambáč?

0 0
možnosti

xal

2. 10. 2010 19:56
neviděla jsem

někdo tu píše, že na potravinách je mrnavými písmenky napsáno, z čeho jsou vyrobeny a jakým způsobem, jakou technologií apod.

No, neviděla jsem zatím nikde na  pultě s lahudkami cedule s popisem složení točeňáku, dunajské klobásy, šunkového salámu nebo třeba aidamu apod. Lahůdky jsou opravdu "lahůdky" . Tajemné. To samé zelenina, máte tam snad někde napsané, jak byla pěstovaná a kde, čím hnojena apod? nemáte. Nic nevíme. A to, co se napíše na nějakou konzervu nebo pytlík, vůbec nemusí být pravda, dneska se lže ve všem a všude. ZISK je jedidná morální hodnota, kteoru uznáváme. Tak to máme. Ted si to sežereme;-D

0 0
možnosti

jarinka

2. 10. 2010 21:08
Re: neviděla jsem

V takovém Kauflandu lahůdky nekupuji. Ty pomazánky a saláty mají podivnou chuť, až jedovatou. Kromě rostlinných tuků té nejhorší kvality tam cpou éčka všeho druhu. Požádala jsem jednou prodavačku, aby mi ukázala složení jakési pomazánky, zajímal mě kvůli neslané dietě obsah soli. Byla velmi ochotná a přinesla zezadu plastový obal s etiketou, společně jsme to luštili a společně jsme došli k závěru - nekupovat. A ne kvůli soli.

0 0
možnosti

xal

2. 10. 2010 19:45
jo, je to děs, ale je tu cesta

Nekupvat to a shánet se po skutečných ptravinách. Už půl roku nakupuju na farmářských trzích a  jsem maximálně spokojená. Sortiment není tak široký jako někde v hyper, ale jsem si vědoma, jak takový  "široký sortiment" vniká a na to se mám moc ráda, abych si jídelníček  zpestřovala tím, že si koupím chemické výrobky s honosnými názvy. Dělejte to taky tak. ODMITEJTE KUPOVAT JUNK FOOD !!!!!!!!!

0 0
možnosti

pšonk

2. 10. 2010 18:12
ceny

ale srovnejme ceny. U nás se snaží na všem vydělat balíky a zároveň spotřebitele co nejvíce okrást. A kvalitní potraviny jsou zde opravdu drahé, srovnejte s německem. Viz špekáček z článku, tam koupíte 70% masitý za stejnou cenu co zde 30% masitý. A o tom to je. Tady 70% masitý stojí dvojnásobek než v německuRv

0 0
možnosti

Alfie

3. 10. 2010 9:26
Re: ceny

A přitom to tady prodává ta samá německá firma - komu patří obchodní řetězce? Doma by si to nedovolili, ale tady, tady můžou, tady jim nic nehrozí :-(

0 0
možnosti

nucleus4

2. 10. 2010 17:47
Každopádně...

Každý, kdo si ty "humusy" kupuje, vlastně říká: "Výborně, jsem spokojen, více takových potravin, ještě nižší kvalitu, hlavně když budou nižší ceny." Lidé holt hlasují svými peněženkami.

Bohužel někteří by rádi hlasovali i za druhé a rozhodovali za ně, protože lidé jsou prý sami moc hloupí a manipulovatelní. To jsou pak dotace, regulace a snaha "nezdravé jídlo" zakázat. Pokud je tak špatné, tak přesvědčte lidi, ať jej nekupují. Pokud je nepřesvědčíte bez nátlaku, tak je prosím nenuťte jíst podle vašich bio-hledisek.

0 0
možnosti

Lesní sběř

3. 10. 2010 16:24
Re: Každopádně...

Prosím?

Trh přece nemůže na poptávku po levném jídle reagovat tím, že vytvoří falešné napodobeniny jídla. Musí existovat nějaké dané standardy. Mléko musí být mléko, uzeniny musí být z masa, pečivo musí být z obilné mouky. To je nutné minimum. Lze ustoupit v kvalitě použitých surovin, ale nikoliv ve složení. V opačném případě bychom se brzy opět mohli dočkat úsporného chleba s pískem (Pro rychlý a dlouhý pocit sytosti! Testováno Wehrmachtem!) a úsporného kojeneckého mléka z vápenné vody (je to jen dítě, nepozná to...)

-

Jděte do řiti s celým volným trhem. V jídle není pro volný trh místo, to dokázali už za Karla IV, když topili nepoctivé pekaře ve Vltavě.

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

2. 10. 2010 17:08
Dají se sehnat i kvalitní potraviny

musíte si ovšem připlatit, ale stojí to za to. Problém je i v tom, že určité druhy zboží v požadované kvalitě nenajdete v tescu, což stojí čas, a zde se přiznám, že slevuji i já občas ze svých požadavků.

0 0
možnosti

Kiwi328

2. 10. 2010 17:03
Stačí umět číst.

Vážený pane autore, stačí být gramotný a nemusíte kupovat jogurty plné želatiny a škrobu. Stačí být gramotný a můžete si vybrat sýr z mléka nebo ze sojy, je to na vás. Stačí být garmotný a - uzeniny, máslo, zmrzlina a spousta dalších věcí má na obalu napsané složení. Je na každém, čemu dá přednost. Když lidé nakupují uzeniny obsahující pouze 10% masa a i to je separované drůbeží, tak ho výrobce bude vyrábět dál.

0 0
možnosti

xal

2. 10. 2010 19:46
Re: Stačí umět číst.

vy jste TAK makabrozně naivní, že to až není k uvěření;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.