Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak funguje náš supersystém - vážně pracujeme pro lepší zítřky?

Také žijete v přesvědčení, že lidé chodí do práce, aby si budovali cestu za lepšími zítřky bez dluhů? Myslíte si, že čím více budeme společně pracovat, tím méně bude v systému dluhů? Možná je to pravda, tak nás to učili i ve škole a zdá se, že to i prakticky funguje. Ale co když je to všechno jenom zdání? Jaká je potom pravda? Proč vlastně pracujeme, pokud ne pro blaho své i ostatních?

V tomto článku shrnu nejpodstatnější ekonomické souvislosti, o kterých mluví jen pár odvážných ekonomů a hledačů skutečné pravdy. Nejsem ekonom, ale čerpám informace od některých ekonomů a sleduji i laikovi jasné ekonomické souvislosti.

Zdání, že tento systém je zaveden tak, aby nakonec mohli být lidé šťastnější, je totiž opravdu jen zdání. Ve skutečnosti totiž přes všudypřítomné, cílevědomě nastavené úroky a dluhy není nikdy pro lidi možné vymanit se z dluhů a s tím souvisejícího utrpení. Všechno už počínaje tiskem samotných bankovek funguje na lži, podvodech a víře elitářů, že "ty ovce tam dole" se pravdu nikdy nedozví. A jedinou možností, jak se dostat z dluhů, je rozpad tohoto systému a nastavení systému nového s jinými, ekonomicky konečně normálními pravidly. Tímto článkem bych rád na vše základní upozornil a podnítil vás k vlastní úvaze.

Z čeho vlastně emanují všechny peníze světa?

Když si jdete pro výplatu ke svému zaměstnavateli, je logické, že peníze, které vám odevzdá, mají svůj původ v národní neboli centrální bance, která ty peníze vytiskla. Když budete mít štěstí a vyhrajete v loterii, sice jste ty peníze vyhráli a jsou vaše, ale v začátcích patřili opět centrální bance. Pokud půjdete sami do banky s tím, že si chcete půjčit, je jedno, jak ušlechtilé jméno má ta daná banka. Důležité je, že i ty peníze, které vám nakonec přes přepážku odevzdá úřednice, musela nejdříve vytisknout nějaká centrální banka, která pak peníze rozesílá ostatním bankám a na další místa, kde jsou zrovna zapotřebí. Myslím, že je tedy pro každého z nás důležité ptát se, jak centrální banky peníze vytvářejí.
Národní banka má monopol pro tvorbu peněz ve státě. Mělo by být tedy jasným pravidlem, že národní banky musejí být státní podnik, na jehož činnost dohlíží vláda. Třeba v České republice to tak funguje, ale pak je tu tzv. provázanost světové ekonomiky, jejíž hybnou silou je hlavně americký dolar. A v Americe už je to zavedené jinak a zároveň krajně podezřele. Tady už bychom se měli zamyslet nad tím, proč to logicky odvozené pravidlo o vlastnictví centrálních bank neplatí pro centrální americkou banku FED, která díky naprosto dominantnímu vlivu amerického dolaru ve světě v podstatě má moc regulovat celosvětovou ekonomiku. Právě FED je pro nás všechny stěžejní - tam, když to bankéři neodhadnou správně a stáhnou třeba z trhu víc peněz než bylo v dané chvíli zdrávo, mohou způsobit díky provázanosti světové ekonomiky globální krizi - nechtěně i uměle. Problém je ale v tom, že tato banka zvaná FED - tak trochu centrální banka světa - je soukromá (to je to nejpodstatnější a klíčové), takže ani vláda USA tam nemá oficiálně možnost zasahovat do její činnosti. Zároveň má však tahle soukromá banka globální vliv. To je celosvětový kocourkov!
Docela zajímavé, co říkáte? Ekonomika má centrum v USA a centrální banka USA je soukromá. Co z toho vyplývá? Není snad pravda taková, že ve skutečnosti sloužíme jen několika šťastným bankéřům, kteří mají všechny peníze světa v rukávu, když nejmocnější centrální banku světa nemůže pro soukromé vlastnictví kontrolovat žádná vláda světa?
Kdo všechno nás od malička učil, že když budeme poctivě pracovat, budujeme si lepší zítřky? A ono to ve skutečnosti funguje tak, že když bankéři z FEDu zatouží po větším mezinárodním vlivu, stačí vlastně jen stáhnout patřičné množství peněz z oběhu a všechno spadne jako domino. (Na FEDu totiž ekonomika spočívá - má monopol pro tvorbu a regulaci dolaru, který hýbe s ekonomikou celého světa...) A pak se ti z FEDu můžou radovat, protože na úkor utrpení ostatních oni mají zisky. A běžní lidé za oponu té krize ani nevidí. Tak to funguje. A mám-li to říct na rovinu a upřímně, tak ono je snad v širším kontextu i jedno, jak hodně se zmakáte a kolik z té vaší práce vyjde peněz pro "oživení ekonomiky" - když hlavní mezinárodní bankéři, pod jejichž rukama neslyšně spočívá světová ekonomika, budou chtít, mohou způsobit krizi sami dle vlastního uvážení - mají moc, můžou všechno. Potom nakupují banky za pakatel a rozšiřují svůj špinavý vliv dál. A kašlou na vaší těžce odvedenou práci, oni chtějí hlavně svoje zisky.

Jak vlastně peníze vznikají?

Vraťme se zpět do banky - půjčujete si peníze. Úřednice vše odsouhlasí a půjčí vám, kolik potřebujete, ovšem za jedné podmínky - že zaplatíte ještě úrok. Věřte nebo ne, ale ono to úplně stejně odjakživa funguje i v americkém FEDu. Oni i vládám na různé projekty půjčují peníze jen s úrokem. Co je na tom podstatné pro nás všechny? Jestliže i FED jako banka světa tiskne a vydává peníze jedině s úrokem, pak pracujeme nikoliv pro lepší zítřky, ale pro další a další dluhy. Jak je to možné? Aby i ty největší vlády, pro které pracujeme, mohly splatit úroky, které si vymyslela FED, musí se znovu zadlužit - a ta další půjčka je opět s úrokem. A tak to jde pořád dál a dál... Už víte, na co ve skutečnosti poctiví lidé v tomhle světě pracují? Už jste se probudili z té iluze, kterou jsem popisoval v úvodu článku? Je nereálné splatit v tomhle systému dluhy! Systém je záměrně nastavený tak, aby dluhy vyvolával, přičemž ze světových dluhů profitují největší bankéři světa. Takže kam jdou ve skutečnosti výsledky naší práce pro systém konzumu?

Jaký je účel toho všeho?

O tom účelu se nemluví. Účelem je podrobit si lidstvo jedné naprosto nezávislé centrální bance a tím nás všechny zotročit. Zní to šíleně? Možná ano, ale už ne po pochopení následujícího faktu:
Uvažte - kam to dlouhodobě vede, když jsou peníze neustále dávány do oběhu s úrokem? Vytváří se neustálý koloběh půjčka s úrokem - dluh - půjčka s úrokem - vyšší dluh - půjčka s úrokem - další dluh. Když je tohle prováděno dlouhodobě, musí celé lidstvo zákonitě narazit na hranu, kdy už dluhů bude příliš mnoho, a protože je není možné splatit, nastane krize. A v té krizi se začnou pravděpodobně státy spoléhat na nejsilnější ekonomiky světa včetně USA, netušíce, že jejich jediným cílem je státy dál vydřít a podrobit si je, aby mohly rozšířit svůj vliv. Když to nikdo nezastaví a tohle bude pokračovat, v beznaději se svět Americe a především FEDu dobrobolně podvolí a pak už nezbyde nic, jak z toho ven. Bude jediná měna, vytvoří se superstáty už přímo závislé na dominantním americkém FEDu (všimněte si, jak se už slučuje Evropa v rámci EU a euro jakožto jedna měna stále více vládne Evropou - kdo ví, co je v pozadí!) a bankéři soukromé FED, kteří sledují skutečně jen vlastní zájmy, si se světem budou moci manipulovat naprosto, jak se jim zlíbí. To bude ten Nový světový řád, o němž se stále častěji mluví na alternativních webech a před kterým už nenápadně varoval i prezident Václav Klaus při svém projevu 28.10.2010. Všechno bude patřit pod FED a jednu světovou vládu, nám vpíchnou špionážní RFID čipy pod záminkou ochrany před teroristy a běda, když nebudeme poslouchat!

"Vše co potřebujeme, je velká krize a národy uznají nový světový řád." - David Rockefeller, FED
"Budeme mít globální vládu, ať se nám to líbí nebo ne. Jedinou otázkou je, zda jí bude docíleno skrze dobývání, nebo skrze konsensus." - James Paul Warburg, FED
"Jsme vděčni Washington Postu, novinám New York Times, Time Magazine a jiným výborným tiskovinám, jejichž ředitelé chodili na naše setkání a zachovali diskrétnost déle než 40 let. Bylo by to nemožné, abychom vyvinuli náš plán pro svět, kdybychom po tuto dobu byli pod dohledem médií. Svět je však dnes sofistikovanější a lépe připraven na světovládu. Celosvětová vláda elity a světových bankéřů je určitě lepší než samostatné rozhodování každého národa, prkatikované v minulých staletích." - David Rockeffeler, FED

Tito vlivní lidé a jejich předci za našimi zády dělají už desítky, ba spíše stovky let dost hnusné věci, aby mohli permanentně rozšiřovat svůj vliv. Ty věci jsou samozřejmě utajované, protože kdyby se dostaly na veřejnost, lidé by se asi probudili a už by nechtěli mít s těmito osobami nic společného. Všechno je o systematické manipulaci, o lžích a rozšiřování strachu, což jsou asi nejlepší způsoby, jak na masy zapůsobit a přesvědčit je, že jsou v dobrých rukách a jsou vedeni do skutečné demokratické společnosti. Za oponou se však může chystat něco opačného - otroctví. Ale na to nemůže dnes přijít nikdo, kdo plně důvěřuje jen typickým masmédiím. (Nejen ekonomika, ale i média přece mají centrum v USA!) Najít pravdu není ani zdaleka tedy tak jednoduché, aby stačilo sednout si k televizi a pustit si hlavní zprávy.
Objevil se ovšem jeden americký dokument a jedna přednáška uznávaného německého ekonoma, které ukazují všechny podstatné souvislosti, jež se dějí za oponou. Odkazy:

Zamyšlení nad útoky z 11. září, překvapivé utajované souvislosti v historii 20. století Peníze a právo - šokující i zábavná přednáška uznávaného ekonoma o ekonomické krizi

Všechno závisí na nás

Je nejvyšší čas se probudit, společnými silami zničit tento systém, který nás ve skutečnosti vede do otroctví - a postavit systém nový, který bude založený na ekonomické logice, na inteligenci a lidskosti. Dokud se necháme vláčet tímto systémem, jemuž velí pár elitních nelítostných bankéřů, toužících jen po vlastním zisku na úkor utrpení ostatních, nikdy nebudeme materiálně spokojení. Naopak, budeme se všichni společnými silami a svou prací hnát do otroctví. Výše uvedené souvislosti je proto třeba si rychle uvědomit a probudit se ze spánku. Jinými slovy v rámci svých možností skoncovat s tímto systémem a začít proti němu bojovat. V opačném případě (když se necháme dál vláčet) je jisté, že příležitosti elitářů podvolit si nás se budou z ekonomických a politických důvodů stupňovat, až i to málo skutečné svobody, která ve světě je, nadobro zmizí.
Všechno je v našich rukách. Když tento supersystém světových bankéřů konečně odmítneme, oni prohrají a my budeme mít krásnou příležitost k vybudování nového a skutečně čestného systému...

Viz. příhodný článek na iDnes: Vyberte účty a zničte banky, vyzývá fotbalová legenda Cantona

 

Autor: Jaroslav Krejčí | pátek 3.12.2010 20:56 | karma článku: 22,51 | přečteno: 2233x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Provoz na Strakonické ulici omezuje nehoda autobusu a auta, na místě jsou zranění

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  9:03

V pondělí ráno omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního auta a...

Motorkáři adorující Putina přijedou k hrobům sovětských vojáků v Praze

6. května 2024

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, míří na pražské...

Policisté v Praze vytáhli z Vltavy utonulého muže, může to být pohřešovaný Brit

6. května 2024  8:30

Policisté v neděli vpodvečer vytáhli z Vltavy v centru Prahy tělo utonulého muže. Kriminalisté...

Začátek týdne bude oblačný s přeháňkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23,  aktualizováno  7:37

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.