Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hurkajan

4. 12. 2010 2:50
proto

sílí názor na novou světovou měnu odpoutanou na jakýkoliv stát ...státy prosazující v čele s Čínou Francií a tiše podkuřujicím Německem... potíž je že v okamžiku realizace Amerika tvrdě padne na pozadí...

0 0
možnosti

Více takových Kožených

4. 12. 2010 13:50
Re: proto

Jednotná světová měna by bylo to nejhorší, co by mohlo lidstvo potkat. Jedna vláda, jedna měna, jedna centrální banka se systémem frakčních rezerv. Neosobní otroctví přes systém nesplatitelných dluhů a úroků.

0 0
možnosti

Belisana

4. 12. 2010 1:07
JO

kdysi bylo na bankovkach natisteno - tato bankovka je kryta zlatem - tak nejak volne. uz jsem to dlouho nevidela. a marne se pidim po tom, cim jsou bankovky kryte dnes. mimo jine. je toho k zamysleni opravdu hodne. treba jak vsude unifikovane vzdelani vede jen jednim smerem, takze vznikne obrovsky proud myslici unifikovane taktez jednim smerem, a cui bono? Vzdyt se podivejte - pan Jaroslav Krejci vyslovil nazor a uz se po nem vezou. protoze premysli. samostatne, sycak. drzim mu palce.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

4. 12. 2010 8:15
Re: JO

ničím... poáuze jakousi "důvěrou" že tuhle poukázku vám někdo něco dá.

Problémem je že nikdo není povinen komukoli důvěřovat. Takže nějakých papírků můžete mít miliardy ale nikdo je není povinen od vás přijmout.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

4. 12. 2010 0:14
??

"Kdo všechno nás od malička učil, že když budeme poctivě pracovat, budujeme si lepší zítřky?" todle se dneska uci na skole ? jakej predmet ? Soucasnej evropan musi chodit do prace kvuli tabulkam (160h/m) a kvuli uctum za elektrinu. Jestli nekdo neco buduje tak sou UK co kopu blanku a vyrabej skodovky.A to je btw cela krize myslim, vsichni delaj cim dal vetsi nic a jeste to nic pokladaj za praci.

0 0
možnosti

mam.kvalitni.nazory

4. 12. 2010 0:04
A jaké máte možnosti se proti nám pánům vzepřít?

Za celou dobu lidstva člověk nevynalezl jiný systém než a) soběstačnost, b) výměnný obchod, c) peníze. Soběstačnost už není použitelná. Zvěře je míň, než případných lovců. Zbývají tedy peníze nebo výměnný obchod. K výměnnému obchodu se nevrátíte z několika důvodů: 1. jste pohodlní 2. Nikdo by vám nedal úvěr a prakticky by bylo pro vás nemožné rozšířit, nebo založit podnik. Nemohli byste ani vytvořit manufakturu, takže bez peněz by se lidstvo vrátilo do doby kamenný. Takže reálně vám zůstali jen peníze, které my kontrolujeme. Princip peněz je jasný a je jednoduchý. Prostě když chcete úvěr, vytvoříme pro vás peníze na úvěr a zbohatneme o peníze, které vám půjčíme. Vy jste tu od toho, abyste vytvářeli peníze. Ale bylo vás příliš mnoho, kteří jste chtěli žít na dluh, proto bylo pro nás jednodušší vytvořit elektronické peníze a dát vám jen platební karty. Chováme se i ekologicky – nekácíme zbytečně lesy kvůli tisknutí zbytečných bankovek. Vyhrožujete nám, že si vyberete všechny bankovky?

0 0
možnosti

mam.kvalitni.nazory

4. 12. 2010 0:04
Re: A jaké máte možnosti se proti nám pánům vzepřít?

Klidně si je vyberte. Uvědomte si, že i když si vyberete bankoky, tak se nic nestane. Ti, co si nevyberou bankovky, pořád budou mít peníze k dispozici na platebních kartách, takže si rohlík koupí. A my, když nebudeme mít bankovky, tak doporučíme drobním podnikatelům ať si od nás kopí terminály. Jistě je dáme za výhodnou cenu teď, když se budou tak dobře prodávat. Možná se rozhodneme, že si z několika procent elektronických peněz natiskneme papírové peníze, ale byli bychom hloupí. Bude pro nás výhodnější jednou pro vždy se zbavit bankovek úplně. Když totiž přinutíte všechny používat platební karty, tak bankovek již nebude nikdy potřeba a tudíž k žádnému „ohrožení“ bank již nikdy nedoje. Takže se klidně hrňte do bank. Zase na tom proděláte vy. A zase na tom vyděláme my.

0 0
možnosti

Bob-an

3. 12. 2010 23:54
Clanek dost o nicem

Nechapu ze lidi porad bavi psat clanky razeni: "kdyz necemu nerozumim tak si najdu nejake konspiracni teorie a zacnu to tlacit ostatnim co o danem problemu nemaji ani paru do hlavy" idealne kombinovane s myslenkou "to jak je to ted je strasne spatne a meli bychom proti tomu bojovat a udelat to lepe" pricemz bohuzel uz nidko nedomysli JAK to smysluplne udelat "lepe"

0 0
možnosti

Bob-an

3. 12. 2010 23:48
FED vs CNB

Rozdil zde prakticky neni, je uplne jedno kdo tu "banku" vlastni, protoze jejich cinnost je dana zakonem a do jeji cinnosti rozhodne nemuze ani v USA ani v CR zasahovat vlada

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

3. 12. 2010 23:55
Re: FED vs CNB

je jedno kdo vlastní Váš byt a Vaše auto, vždyť se s ním dá jen jezdit a v bytě bydlet.

0 0
možnosti

oranžová alergie

3. 12. 2010 23:30
Malá osvěta ohledně tohoto problému

panuje mezi lidmi. Nezávislé zdroje na internetu před tímto varují již několik let, ale reakce mezi populací je zanedbatelná. Evropské elity jsou do tohoto systému zcela určitě přímo zapojeny, české se na nic jiného nezmohou, protože by přestaly na současném nastavení profitovat. Řešení? Leda celosvětová vzpoura mas. Je třeba větší osvěta mezi lidmi. Pište o tom dál a více!!!

0 0
možnosti

Paeris Kiran

4. 12. 2010 8:21
Re: Malá osvěta ohledně tohoto problému

Zbytečné... stačí na vhodná místo položit pár EMP granátů... smažte bankám hard disky a budou pěkně v pytli.;-D

0 0
možnosti

Stará kára

3. 12. 2010 23:27
Hmmmm

Dál už raději nekomentuji. Je to stejně pravdivé, jako šifra Mistra Leonarda. (Mimochodem: znám mnohé, kteří tomu věří.)  Už chybí jen víra v Harryho Pottera.

0 0
možnosti

Stará kára

3. 12. 2010 23:22
Emisní banky

První chyba.  Č N B   n e p a t ř í   s t á t u   (i když je bankovní rada jmenována státním úředníkem /zde prezidentem/). Emisní banky jsou  zásadně pokud možno co nejvíce od státu odděleny. Samostatnost bank je důležitější, než samostatnost justice.  Banky totiž  nesmí   emitovat podle požadavku politiků (nejsem idealista, vím, že doslovně to tak není - ale všimněte si sporů ČNB s politiky /Klausem počínaje/; ty spory jsou právě kvůli samostatné politice centrální banky).

Nesmyslem je představa, že si banka (stát) tiskne peníze dle libosti.Kdyby tomu tak bylo, byla by inflace v řádech desítek, později i stovek procent.

Všechny řeči o imaginárních penězích nefungují, představíte-li si jejich vazbu na reálnou ekonomiku.

0 0
možnosti

Kruton

3. 12. 2010 23:04
Důvěra v měnu

Pokud chcete změnit systém, tak musíte přestat penězům důvěřovat. Pracovat za stravu a ošacení, spořit ve zboží a nakupovat výměnným obchodem. Současný systém závisí na podpoře a důvěře obyvatel. Nejvíc peníze nenávidí ti, kteří je nedokáží vydělat, to už ukázal Marx.... 

0 0
možnosti

Stará kára

3. 12. 2010 23:27
Re: Důvěra v měnu

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.