Normalizační resentimenty a pádná ruka Petry P.

Málokoho nenávidí ruská věrchuška tak, jako českou novinářku Petru Procházkovou. Pokud by se naplnily nejtajnější tužby pánů z Lubjanky a do Čech se vrátily zlaté gottwaldovské časy, přišla by na řadu jako jedna z prvních.

Jenže časy se změnily a tak PP nebude sdílet úděl Milady Horákové nebo Záviše Kalandry.

Ale není divu,že právě jí věnoval český poturčenec ve službách Sputnik News celý článek, ve kterém se snažil překroutit a zesměšnit její vystoupení na fóru, pořádaném časopisem Mezinárodní život.

Chudák novinářský novic patrně vůbec nevěděl, s kým má tu čest. Že píše o dámě, která prošla krvavými bojišti Čečenska, Osetie, Abcházie, Gruzie či válkou v Afghanistánu.. To vše v době, kdy se dotyčný nejspíše učil psát svoje první esemesky. Možná dodnes neví, že Petru Procházkovou zdobí více novinářských cen i jiných ocenění, než drtivou většinu jejích kolegů. Snad si ji aspoň po té facce vygoogloval a trochu se zastyděl.

Brouzdálek na netu narazí na leccos. Tak např. na streamový pořad s jistě nechtěně necudným názvem JB Talk. Tam byl rozhovor moderátorky Jany Bobošíkové s ekonomkou Hanou Lipovskou uveden údajným citátem zpovídané: "Milion chvilek pro demokracii může demokracii zničit," Tohle, že řekla vždy distingovaná konzervativní ekonomka ?!

Ovšem, že neřekla ! Přetrpíte-li dvacet minut zachmuřeného mračení moderátorky, budete zklamáni. To nejsurovější, co o populárním občanském hnutí ing. Lipovská řekla, bylo: "Nijak nesympatizuji s Milionem chvilek....."

Nepravdivý citát byl asi po týdnu z upoutávky pořadu odstraněn, normalizační odér zůstává.

Jindy a jinde na nás vybafne jiný novinář, Luboš Xaver Veselý. Coby normalizační pamětník čtete to jméno a zatmí se Vám před očima. Český novinář, který přijme přezdívku Xaver ? Marně tápete - je to provokatér, nebo muž do té míry neobeznámený s historií české žurnalistiky, že si zvolí přezdívku, kterou se maskoval jeden z nejtemnějších a nejodpudivějších kolaborantských pisálků 20. století ? A co třeba Rys-Rozsévač. Nebo Kojzar ?

Ale vraťme se od podivných žurnalistických figur ke skutečné novinářce Petře Procházkové. Mastná facka, kterou uštědřila sputnikovskému přispěvateli rozhodně nebyla správným řešením a je poněkud extrémním způsobem vedení diskuze.

Ale co naděláte.....Přes všechen racionální sebezpyt a slušné vychování se Vám hluboko v duši cosi cudně zatetelí.

To jsou ty normalizační resentimenty.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Konáš | středa 27.11.2019 11:32 | karma článku: 28,88 | přečteno: 1206x
  • Další články autora

Jaroslav Konáš

Dynastie mužiků

24.2.2022 v 6:32 | Karma: 17,51

Jaroslav Konáš

Tma na konci tunelu

9.4.2021 v 11:18 | Karma: 24,19