Že se nestydíte za Albertov 17.11. 2014, protestující mládeži!

Za to, že jste před 25 lety někteří z vás spokojeně dudali mateřské mléko a nepřišli! Za to, že ti starší z vás v té době šli po večerníčku na kutě! Nebo za to, že ti ještě starší z vás nepřijeli ze všech koutů republiky aby se zúčastnili.  

Že se nestydíte, je projev zdravého rozumu.

 

Pokud jste někteří z vás v té době seděli nad učebnicí dějepisu, jistě ne proto, aby vám kdykoli v budoucnu někdo upíral právo projevit svůj postoj či názor na události, o nichž jste se učili! Účast sama o sobě nemusí nutně dodat moudrosti a pochopení ......... (!)

Účast není totéž jako zasvěcení, nedává tedy automaticky hluboký a trvalý vhled. Dnešní erudovaní historikové nebojovali u Thermophyl, u Waterloo ani u Slavkova. A přesto by si nikdo nedovolil jim upírat právo pokoušet se s dostupných pramenů  odhadovat  tehdejší politickou a hospodářskou situaci v daných částech světa, kulturu projevu či míru svobody obyvatel.

To, že někdo někde byl, nevylučuje automaticky možnost, že nic nebo jen málo pochopil, Nebo, že to podstatné nějak pozapomněl.

 

Všiml jsem si, že jste byli zcela demagogicky kritizováni, za přípravu toho protestu. Velmi nepříjemná záležitost, že jste si předem nechali vyrobit ty červené karty. To je ale ostuda! Že jste projevili schopnost se spojit, domluvit, připravit se. Jako by jste snad opravdu něco chtěli. K neuvěření situace - pro vystresovaného velkého bratra! Jako by na něm bylo zároveň i něco trpasličího........Aniž by vás někdo měl dostatečně pod kontrolou, jste projevili vlastnosti lidských bytostí známých už mnoho tisíc let – schopnost řeči, komunikace, spolupráce. Jak nehorázné!

 

A ještě je tu jedna zapeklitá záležitost! Ta nešťastná vajíčka. Dovoluji si soudit, že situace v naší zemi, i když chápu výhrady ke způsobům presidenta republiky Miloše Zemana, nedošla ještě tak daleko, aby zahraniční nevinní hosté spolu s panem presidentem byli donuceni potupně zvracet z pódia v nekřesťanském, nemuslimském, nežidovském, nebudhistickém, nehinduistickém.....příšerném smradu z pukavců. Tak zlé to snad ještě není, abyste se museli dopouštět takového fujtajblismu! No a toho jste se ani nedopustili. Proběhlo to docela hygienicky, a to je fajn.

Autor: Jaroslav Herda | sobota 22.11.2014 15:59 | karma článku: 19,40 | přečteno: 1164x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,37