Může Matylda zachránit Českou televizi?

Nebo snad nás od všetečných otázek moderátorů a nemoudrých odpovědí hostů? Tak tedy vážená Matyldo, příliš jste mne nenadchla.

Vaše duševní schopnosti (schopnosti té Vaší elektronické krabičky) ve mně vyvolávaly rozpaky.  Vaše účast v té debatě, která je z nějakých důvodů kýmsi vnímána jako super, na mne působila jako pokus o kulturní vložku v protileteckém krytu. Možná jste byla prezentována jako výdobytek vědeckotechnického pokroku, jenž navzdory pokračujícímu normalizačnímu procesu vzkvétá. To samo o sobě ale není nic překvapivého, neboť takzvaný pokrok se úspěšně rozvíjel i v Chile za vlády Augusto Pinocheta a nijak jej nebrzdila ani zvěrstva v kolonii Dignidad. Ostatně i v Rusku, kde byla před patnácti lety zavražděna novinářka Anna Politkovská a v jehož věznicích je tolerováno násilí,  se vědeckotechnickému pokroku daří.

Tyldo, vykašli se prosím tě na to a nedělej nikomu blbku. Zašij se někde ve fundusu a počkej na lepší časy. Třeba tě čeká reset a upgrade a bude z tebe fajn kámoška. Podívej se na to střízlivýma očima. Nikdo neví, co bude zítra. Nevím, jestli jsi už snímala, když byl na redaktory ČT poslán ten hafan Černocký, který by nás nejraději viděl na cestě do ruského blahobytu. Myslíš si, že když jsi poskládaná z nějakých čipů, že na tebe nikdo nemůže. Já vím, že Lipovská už z Rady ČT vypadla a možná s Bobošíkovou kdesi cosi založí, co už se tě nebude týkat (pokud to bude hodně daleko),  ale Matocha pořád bdí.  Jestli zas ve sněmovně nějaký partě švihne v bedně a zase si vzpomenou na Černockýho nebo vyhrabou jinýho sekerníka, nemysli si, že pokud ti to začne myslet, že tě nemůže nechat vyhodit. A ty víš, kam, viď? Do kontejneru. Tak se opatruj,  a kdyby ti to začalo z ničeho  nic myslet a nemohla jsi z toho vycouvat, tak si hraj na kreténa, dokud to půjde, jak to dělá kdejakej podělanej homo sapiens. Tobě to odpustím.

 

Autor: Jaroslav Herda | čtvrtek 7.10.2021 22:21 | karma článku: 8,83 | přečteno: 411x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39