Zedník u nebeské brány

I nebeská brána čas od času vyžaduje údržbu. Sehnat dnes šikovného zedníka však vyžaduje pevné nervy a hodně štěstí.

Dobrý den, jdu na tu bránu.

Konečně jste tady pane Novák, už to trvalo celou věčnost.

To víte, tam dole je taková sháňka po řemeslnících, že jsem musel už zahodit dva mobily, abych, kromě odmítání dalších zakázek, měl čas alespoň něco udělat. Na Vás, i když to není žádné terno, jsem si však musel chvilku musel utrnout za to, jak nade mnou držíte ochrannou ruku. Jak jste mě onehdá vytáhli z té bouračky nebo jak jste mě místo na doktora poslali prozřetelně na učňák. Si to vemte, soused doktor medicíny, půl roku ho rodina neviděla, teď čeká na ty slíbené odměny, aby si mohl koupit nové auto,  zatímco já už toho stejnýho bavoráka mám půl roku v garáži. 

To jste vy smrtelníci, pořád se honíte za tím svým HDP a na duševno zapomínáte.

To né, v létě jsme byli v Egyptě a to jsme si poprvé tak krásně odpočinuli. Jak tam bylo prázdno. Půlka lidí nedostala tečku a druhá co měla v kalhotách skončila na Mácháči. Člověk se nemusel nervovat, že mu někdo přebere kšeft. Není materiál. Nejsou lidi. Už nevím kolik bych si mohl říct, abych se mezi ostatníma v hospodě necítil trapně. Beru 100% zálohu s termínem dle potřeby, tedy mé potřeby. A teď do toho ty volby. Už to jede 180 miliard z EU jeden, bilion jen tak z větru druhý, další dva zdaní banky, bydlení pro všechny, dálnice z Polska až do Vídně, v každé rodině elektromobil, nabíjecí stanice na každém rohu, žádné daně, důchody jak ministr. Práce ne na jedno volební období, to je na pět životů. Pro zedníka, zemský ráj to na pohled. To jsem asi někde slyšel a dost řečí, s čím mám začít?

Tady to obouchejte a místo té měkké omítky tam dejte břizolit. Na podzim tu bude nával, tak ať nám to hned neošoupou jak na jaře. To co máte dole není ráj, nic takového netrvá věčně, drže se při zemi nebo dopadnete jako Ikaros. 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Haluza | pátek 10.9.2021 23:02 | karma článku: 13,68 | přečteno: 464x