Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

U Parlamentních voleb to byla jedna věta pana Fialy: Green Deal je hotová věc a bylo rozhodnuto - Pětikoalice u mě definitivně skončila - předseda strany, který měl kormidlo tohoto slepence vést alespoň přímo kupředu prudce zahnul. A stejně jako pro mě nemá smysl Green Deal, který chce silou peněz "zachránit" planetu - tedy úplně stejných peněz, které ji ničí, nemá pro mě smysl hledat menší zlo mezi favorizovanou trojicí.

Babiš je jasný, má své ovečky, které mu zobou z ruky, ale co další dvě mediální hvězdy? V čem jsou lepší než třeba pan Fischer? Proč nebyl pozván do diskuze s velkou trojkou? Komu se nehodil do krámu, když se zadávaly "nezávislé" výzkumy veřejného mínění? To si snad někdo myslí, že zástupci těchto agentur stojí někde u supermarketu a dělají anketu? A nemusí to dělat dlouho, stačí jen na začátku popostrčit jedno zrníčko a už se veze celá lavina. "Nezávislá" média svým favoritům vyčlení o trošku více místa, až nakonec dojde na poslední debatu a tam už je to uděláno, už je to hotovo.

Volby byly přeměněny na jednu velkou mediální show, nejde o to zvolit si kandidáta podle jeho kvalit, do finále jdou tři vyrafinovaní kandidáti plus křoví a voliči vyber si s těch tří jedno menší zlo, nebo tvůj hlas propadne a budeš se smažit v pekle.

 Média jsou silná zbraň. I já jsem jednu chvíli uvažoval o paní Nerudové, nějak moc jsem věřil panu Kalouskovi a jeho protekčním komunistickým frackům. Potom jsem zaregistroval postoj kolegy blogera pana Kšíra a musel jsem alespoň trošku zjišťovat, co je ta paní zač. Takže už tři favorité u mě skončili a co teď? Nejít k volbám, byl bych sám u sebe za sraba jak pan V. Klaus starší, ale jak volit, aby můj hlas nepropadl? Nebudu volit menší zlo a hledat si vnitřně omluvu za svoji volbu, přečkal jsem Zemana, přečkám i kohokoliv jiného a budu doufat, že se někdy bude volit dle jiných kvalit než dnes, i když ...

Dnes vznesl svůj protest Marek Hilšer a má můj protestní hlas u voleb.  

A proč? Proto:

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Haluza | čtvrtek 12.1.2023 22:09 | karma článku: 13,54 | přečteno: 570x