Vrbětice, opravdu tomu věřit?!!

Mám naprosto zásadní odstup od těch notorických lhářů, lačnících jen po moci. Pravda bude jinde, ale opět bude chvíli trvat, než vyplave na povrch. 

Nedělám si o režimu Vladimíra Putina naprosto žádné iluze. Nepochybuji o tom, že nejen ruské tajné služby provádí celosvětově celou řadu operací. A nepochybuji o tom, že praktiky GRU jsou v řadě postupů identické jako modus operandi KGB, GPU či OGPU. Bylo by naivní se domnívat, že personální residentura GRU nebude prošpikovaná bývalými agenty KGB. A jen opravdový rusofil věří, že kybernetická hybridní válka není v současnosti hlavním prostředkem šíření ruského vlivu, na zbytek jsou finančně limitováni, Donbas přesto zatím zvládají. 

Ovšem hysterie propuklá kolem Vrbětic v našem švejskovském státě hraničí s šílenstvím. Už jsem dalek věřit čemukoli, co hlásá naše vláda či stařec z Hradu. Opět tu máme vyrojené hromady expertů a všichni svorně křičí, pryč s Ruskem. Najednou se musíme zbavit veškeré ruské vojenské techniky a ROSATOM je nepřijatelný partner. V zásadě asi souhlasím. Je rozumné se orientovat na Západ, potažmo spojence v NATO a ne na autokratický a agresivní režim východního medvěda. 

Rozum mi ovšem zůstává stát nad samotnou operací ruské jednotky. Opravdu by prováděli něco tak mezinárodně riskantního kvůli muničnímu skladu nebo recyklační továrně na raketová paliva? Sabotáž objektu jakých jsou po světě stovky tisíc? Sabotovat nákup munice do zastaralých zbraní, které Kurdové používají? Munice, kterou lze nakoupit v kterémkoli africkém státě? Nebo prostě Babiš hnaný do kouta Zemanem úplně zešílel a rozhodl se hradnímu pánovi zdiskreditovat agendu a prolhaný poskok Hamáček je nápomocen? Možná nesmysl, skutečnost ještě může být někde jinde a v prostoru skladu bylo dislokováno něco mnohem důležitějšího, co už za sabotáž skutečně stálo. Ale mám naprosto zásadní odstup od těch notorických lhářů, lačnících jen po moci. Rozhodně nesdílím mediální šílenství. Pravda bude jinde, ale opět bude chvíli trvat, než vyplave na povrch. Ale jsem si jistý, že v tomhle státě, připomínajícím cedník, nakonec na povrch vyplave, dříve či později. 

Autor: Jaroslav Červenka | pondělí 19.4.2021 7:43 | karma článku: 33,70 | přečteno: 1368x