Předvolební zamyšlení. Co myslíte vy?

Zde na blogu je velké množství lidí, kteří disponují vysokou inteligencí a schopností racionálně argumentovat. Je jedno z kterého tábora, zda ANO či opozice nebo dalších stran. Bylo by velmi podnětné číst názorovou pluralitu. 

Už dlouho si nedělám iluze o předvolebních průzkumech. Netroufnu si tvrdit, že by byly zmanipulované, ale často mi připadají velmi zavádějící, podle toho, jak která společnost je prezentuje. V každém případě se rýsují dvě silné koalice, ANO a středně vlivná SPD.

Jen velmi naivní volič se domnívá, že v případě vítězství ANO by Andrej Babiš nevstoupil do koalice s SPD. Všichni víme, že v politice je možné všechno, ale pravděpodobnost spolupráce s některou z koaličních stran, při současné polarizaci, je minimální. Andrej Babiš v současnosti dělá, to co umí asi nejlépe. Předvolební kampaň. Zatímco oběma koalicím příliš nejde. Aktuálně naprosto bezvýrazná kampaň SPOLU, zřejmě způsobená skandálem Dominika Feriho, kolem kterého se měla nepochybně točit s cílem získat mladé, pravicověji zaměřené voliče. Starostové vyznívají také poměrně bezbarvě. Ovšem Piráti "bodují" na všech stranách. Jasně se projevuje stranický anarchismus, kdy řada členů svými příspěvky na sociálních sítích voliče odrazuje a Prchal a spol. toho výborně využívají. Trapnost pirátských reklamních spotů asi netřeba příliš komentovat. Olga Rychterová zalévajíc květiny působí opravdu lacině a laso chytající korupčníka je už vyloženě trapné. 

Oba antagonistické bloky ovšem budou zřejmě mít jednu velkou potíž a tou je nadpoloviční většina ve sněmovně. A zde se dostáváme k menším stranám. KSČM, ČSSD a Přísaha. Je pravděpodobné, že dvě z nich se do parlamentu nedostanou. V případě úspěchu KSČM či ČSSD má Andrej Babiš nepochybně vyhráno. Hradní pán udělá maximum proto, aby ho pověřil sestavením vlády. Jednoduše defragmentuje volební výsledky koalic na jednotlivé strany a pověří současného premiéra. Neexistuje způsob, jak tomu zabránit. 

Stále se ovšem zvyšuje pravděpodobnost, že pomyslným jazýčkem na vahách se stane Přísaha. Jejich dynamická kampaň a gloriola pana Šlachty jako neohroženého bojovníka proti korupci vykonává své. Strana je velkou neznámou. Asi. Na předvolební kampani Přísahy pracují Prchalovi lidé. Až těžko pochopitelné pozitivní vyjádření Andreje Babiše směrem k Robertu Šlachtovi leccos naznačuje. Otázka zní, jak je to s onou gloriolou. Kauze Nagyová Nečas se v poslední době věnovala především nezávislá média. Z vyšetřování vyplívá řada negativ vůči Robertu Šlachtovi. Především nezákonné postupy a naprosto neetické, neprofesionální jednání. Nečasova vláda se po důkladném šetření ukázala jako zřejmě nejčistší polistopadový establishment. Navíc celá řada indicií ze strany členů policejního sboru svědčí o tom, že Robert Šlachta žádným Blanickým rytířem není. Pokud tyto informace odpovídají pravdě, jazýček na vahách hořkne. 

Zde na blogu je velké množství lidí, kteří disponují vysokou inteligencí, velmi slušnými znalostmi a schopností racionálně argumentovat. Je jedno z kterého tábora, zda ANO či opozice nebo dalších stran. Bylo by velmi podnětné číst veškerou názorovou pluralitu ve slušných diskuzích při nedokonalosti tohoto textu. 

Autor: Jaroslav Červenka | úterý 13.7.2021 10:19 | karma článku: 22,97 | přečteno: 1146x