Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já myslím, že by v tomhle deštivém počasí měly konečně začít růst houby a že budu muset zase postříkat rajčata a erteple proti plísni bramborové.

0 0
možnosti
Foto

Tak nějak to je....kampaň opozičních stran by se měla více rozjet.Ja si naopak myslím,že ztrátou Feriho SPOLU jen získala....jak ukázalo dnešní hlasování ANO,SPD a komunistům to spolu dobře jde a lze jen doufat,že tato varianta bude motivovat dost lidí,aby ji přišli k volbám spláchnout ..Přísaze bych moc nevěřil,je na hranici 5 procent a brzy vykvasi...

1 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, že pokud se nestaně nějaký zázrak, nic nezabrání Zemanovi jmenovat Babiše premiérem a že to zagrumentuje tak, že je předsedou nejsilnější strany. Výsledky koalic nebude počítat a Babišovu vládu nechá i bez důvěry u moci tak dlouho, dokud mu bude užitečná. Klidně až do konce svého mandátu. V tomto ohledu se Zeman už teď vyjadřuje poměrně jasně.

Souhlasím rovněž s tím, že Babiš se klidně spojí i s SPD, pokud mu umožní vládnutí, ovšem pouze za předpokladu, že mu nic jiného nezbyde. Zřetelně to bylo vidět po posledních volbách, což se dosud nezměnilo - cíle Okamury jsou zkrátka v příkrém rozporu s cíly Babiše. Babiš nikdy nepřipustí referendum o vystoupení z EU, protože s EU je velice těsně svázáno jeho podnikání. Je to pragmatik.

Podle mého názoru se s Okamurou spojí jen v případě, že:

1. společně dají dohromady většinu, ovšem ne sami, ale za podpory nějaké titěrné strany/stran, které eventuelně proklouznou do parlamentu (Trikolora, KSČ, Přísaha, ČSSD),

2. všechny ostatní strany, se kterými by mohl pohodlně vládnout, mu ukáží vztyčený prostředníček.

I tak ale bude Okamuru bojkotavat a podrážet jak se mu to hodí, stejně jako v tomto období komunisty, kteří mají podobné cíle jako Okamura.

Upřímně, nedovedu si představit horší výsledek voleb, než že bude vládnout Babiš vydíraný SPD, společně komunisty, pokud se dostanou do parlamentu. Jakákoliv jiná varianta je lepší.

1 0
možnosti

Pochopitelně pokud ANO a SPD budou mít většinu, je to jediná možná varianta poskládání vlády a my se máme na co těšit :-/

1 0
možnosti
Foto

I30v21o 95C31i39l78i44c75h

13. 7. 2021 17:00

Dalo by se říct, že to vidíme velice podobně R^

1 0
možnosti
Foto

A je nám to houby platné, že?;-)

1 0
možnosti

P45e13t63r 90N39e23d33v56ě65d

13. 7. 2021 15:43

A já budu optimista, ODS se na konci prázdnin zbaví těch dvou koulí na noze, získá 20- 25% a s ANO dá dohromady velmi pohodlnou většinu a bude tu vláda, která tu už 4 roky mohla, či spíše měla být.

2 2
možnosti

J27a51n 18R65á32ž

13. 7. 2021 16:11

Také jsem v to doufal, ale s Fialou v čele se nikoho zbavovat nebude a tak naděje, že by ODS měla premiéra a sestavovala vládu, je mizivá.

Kuba minulý týden v Právu vystihl přesně náladu, která je v "podhradí" ODS: "Neumím si představit vládu, kde by ODS dělala menšinového partnera (tedy křoví) levicovým Pirátů" . Dodavam: Já taky ne!

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Jediná skutečně rozdílová věc v současné politice je zahraniční orientace na Západ/Východ. Tam se vždy ta hranice láme.

Tradiční rozdělení na pravici a levici už dávno nehraje roli.

0 0
možnosti

No čistá jako lilie vláda pana Nečase asi nebyla, ale konec konců on přece nevládl, vládla přece slečna Nagy skrze něj a to i naší slavné rozvědce, díky pane Š. , že je již pryč ten čas stínové premiérky...:-)

1 0
možnosti

Tak Přísaha je jednoznačně zacílena na naštvané odpadlíky z ANO a Prchal jen oprášil starou kampaň, kde cílil na odpadlíky z ČSSD. Tenkrát si je ale sám i vyráběl, smyšlenou kauzou "Lithium". Proto ta stagnace u ostatních stran. Návrat ČSSD už zabalil i Hamáček, jen tom ještě česanům neřekl.

Babiš se bojí nové generace jak čert kříže, opozice a hlavně Piráti na mládí cílí dlouhodobě a začíná se to vyplácet, dorostli třicátníci co nevlastní televizi plakátů a obecně reklamy si moc nevšímají, žijí na sociálních sítích, ve vlastních důvěryhodných skupinách, vetřelce a fake news vyřídí během okamžiku. Těžká práce pro Prchala, řetězové e-maily a SMS oblbnou už jen důchodce a po vesnicích už je rozvěšen Šlachta kde se dá.

Babišovi pomůže jedině skandál, počítám, že se pracuje na několika scénářích. Zatím Zemanova oblíbená televize Prima včera ve zprávách otestovala ohlas na několik i hodně fousatých skandálů opozice, jsme ve fázi rozboru naší nálady a hledání nejúdernějšího tématu. Jen se budu muset obrnit proti mediální špíně, která může dorazit z jakékoliv strany.

4 1
možnosti

Já si hlavně myslím, že ještě zbývá dost času, kdy se může v této turbulentní době viróz z Číny, agentů GRU toulajících se po Moravě a tornád leccos přihodit. Takže současné odhady prostě nemusí vyjít. Máme tady liberálně-podnikatelské strany v těch dvou "Spolu", pak Babišovce, nacionalisty a nakonec KSČ a ČSSD, které nehrají velkou roli, nicméně mohou se opětovně přidat k ANO. ČSSD se může přidat i ke Spolu. Odhadem - bude-li klid a antibabišovská propaganda dobře pojede, vyhrají "Spolu", bude-li neklid, starší část lidí proanovská se přikloní k Babišovi, protože to je status quo zajišťující to, co zajišťuje.

1 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas, ale nevěřím, že by SPOLU akceptovalo ČSSD

1 0
možnosti
Foto

Ale teď do toho jako blesk z čistého nebe vlítla Bobo stana. Ke komu přikloní líbeznou svou hlavinku?

2 0
možnosti
Foto

:-):-), dokonale se hodí k Tomiovi, jsou v jádru stejní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,41
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik