Odcházející Babiš, snad konečně!

Odmítnutí pokračování nouzového stavu a následná jednání Andreje Babiše s hejtmany jsou symptomatickým příkladem jeho (ne)vlády a naprosté osobnostní nezralosti.

Odmítnutí pokračování nouzového stavu a následná jednání Andreje Babiše s hejtmany jsou symptomatickým příkladem jeho (ne)vlády a naprosté osobnostní nezralosti. V holé pravdě se zde projevuje skutečnost, že v době celonárodní krize není schopen jakékoli spolupráce, a i přes řadu neúspěchů stále kriticky trvá na "svých" řešeních epidemie.

Pomineme-li fatální selhání v srpnu a září, v prosinci se zdálo, že se dokáže stáhnout a přenechat řešení odborníkům. Bohužel ne. Arogantně, bez alespoň minimální strategie a taktiky, nastoupit do sněmovny, která hromadně avizuje, že prodloužení odmítne, pouze s podporou naprosto zoufalé ČSSD, může jen někdo, kdo postrádá jakoukoli kompetenci k řízení něčeho většího než jsou veřejné záchody. Schizofrenii jen skvěle doplňuje křečovité jednání Hradu, který je zjevně také v koncích. 

Naprosto konsternující je způsob Babišova jednání. Ať již opozice či hejtmané se prakticky jednohlasně shodují, že i nadále AB přijde na jednání, žádá podporu a výměnou za to nabízí jen své slovo. Nadále neochotný k jakémukoli ústupku. Jen šílenství a nulová sebereflexe mohou způsobovat v člověku pocit, že je jeho slovo bráno vážně, po tolika porušeních slibů. Sám sebe dostal do patové situace, chtěl by být tím hodným strýčkem a chtěl by být tím kdo rozvolňuje. Psychopatickým jednáním se o tuto možnost připravil, ale tvrdohlavě, jako malé dítě, stále bazíruje jen na svých vlastních přáních, odmítajíc přijmout jakoukoli realitu. Je zjevné, jak je pro něj nepřijatelné, že "hodným strýčkem" by mohl být někdo jiný. Už je jasně patrné, že pandemii vnímá pouze jako prostředek k realizaci vlastního ega.  Jedinou intencí je jeho vlastní vůle, schopnost kompromisu nula, pochopení demokratických pravidel nula. Je průzračně jasné, že se vidí jako osvícený panovník, kterého zoufalý plebs a přízemní opozice vůbec nechápou.

Jeho já se stalo natolik ultrakonzervativním, že i přes stále zjevnější vůli řady politiků nalézt kompromis v této situaci, k obnovení nouzového stavu s největší pravděpodobností nedojde. Odpovědnost přejde na hejtmany a zde by mohla být naděje pro nás, obyčejné lidi. Pokud se hejtmani nabízené šance chytí a skutečně budou pracovat pro lid, mohla by se pro nadcházející volby objevit celá řada osobností, které Babiše definitivně zlikvidují a začnou obnovovat důvěru lidí v politické klima. Přejme si, ať se naplní tento scénář. Země už to nutně potřebuje.

Autor: Jaroslav Červenka | neděle 14.2.2021 7:40 | karma článku: 30,66 | přečteno: 1325x