Kroupa vs. Hamáček, neblázněme

O řadě novinářů si nelze dělat iluze a i varianta, že si to Kroupa s Petříčkem vymysleli v tomhle blázinci není nemožná. Ale osobně mám spíše tendenci věřit relativně seriózním Seznam zprávy, než prolhanému politikovi.

Kdo nikdy nepoznal vábení moci, neví, o co jde. Zpupnost ega, pocity neomylnosti, nadřazenosti, závislost. Názorů na to, zda je Kroupův článek pravdivý či ne je mnoho a zásadně se různí. Bohužel uplynulý čas v tomto případě stačil způsobit jednu věc. Určitou rozplizlost a obrovské množství spekulací. Stejně tak, jako řada lidí klade argument, že Hamáček by musel být úplný blázen, pokud by takto jednal, musel by Kroupa být blázen dvojnásobný, pokud by lhal. 

Aktéři schůzky mlží, mlčí či Kroupovo tvrzení popírají. Uvědomme si, že se jedná o státní zaměstnance a Hamáčkovi podřízené. Navíc ve velmi vysokém postavení a nepochybně relativně snadno vydíratelné. V tomto polomafiánském, oligarchistickém státě by se nebylo možné divit situaci, kdyby se v zákulisí již intenzivně pracovalo na vydírání či uplácení oněch účastníků, jen, aby mlčeli či lhali. 

O řadě novinářů si nelze dělat iluze a i varianta, že si to Kroupa s Petříčkem vymysleli v tomhle blázinci není nemožná. Ale osobně mám spíše tendenci věřit relativně seriózním Seznam zprávy, než prolhanému politikovi, který lační a baží po moci na potápějící se lodi. 

PS: A chudák Babiš zase nic neví, či se to dozvídá z Twitteru. Buď je to znak naprosté nekompetentnosti nebo moc dobře ví, a čekal, jak se to vyvine. Spíše to druhé, ne?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 7.5.2021 7:26 | karma článku: 24,87 | přečteno: 1147x